Понякога стресът надделява. Не можем да се справим с него и той се натрупва. Започваме да сме по-избухливи, нетърпеливи и не можем да задържим вниманието си върху едно нещо. Когато това се случи, опитай тези 7 начина за справяне със стреса:

1. Упражнения срещу безпокойствието

Аз не съм спокоен човек. Спомням си как майка ми ме изпращаше на разходка, когато бях изнервена. Караше ме да тичам, за да се успокоя. Мислите ми се подреждаха и се променях напълно.

Не харесвам упражненията, но те наистина имат полза. Не вярвах, че е така, но действат. Дори и разходката на кучето ми сутрин, ме отпуска. Така мога да свърша работата си на спокойствие и сроковете да не ме притискат по такъв начин. Други такива упражнения са и загрявките.

2. Клиповете за грим в YouTube

Никога не съм медитирала. Не мога да изчистя ума си по такъв начин.

Друго мога да кажа за клиповете за грим. Обожавам да гледам 22-минутни видеа как коментират даден гланц или спирала. Не мисля за задачите си и сроковете, които ме притискат. Интересува ме дали сенките, които момичето е избрало, ще съвпаднат идеално на останалия ѝ грим. Да, странно е, но действа и отпуска мозъка, защото не се затормозявам със стресови ситуации. Когато попадна в такива, си почивам така.

3. Да изгледаш онзи епизод от любимия си сериал

Не съм от хората, които плачат на всеки филм и сериал, но има такива, които ме разчувстват. Всяка една емоция минава през главата ми и се освобождавам от всичко.

Когато имам нужда да поплача, пускам някой от тях и го правя. Поемам си дълбоко въздух и натискам бутона за начало. Понякога слушам и песни, което също ми позволява да се освободя от събралите се емоции. Защо не пробваш и ти?

4. Пий вода, но повече вода

Аз съм от хората, които винаги са хидратирани. Не мога без да пия вода, защото тя ми дава достатъчно енергия, за да се справя с ежедневието си. Пия и други течности, но водата е неразделна част от живота ми.

5. Разкърши се за 15 минути

Да, правилно ме разбра. Пусни си таймер и започни. Това няма да промени живота ти, но ще ти помогне да си справиш с прането, което стои в ъгъла и те чака.

6. Хапни нещо „истинско“

Ям много вредни храни. Когато ми се насъбере прекалено много стрес, отварям пакет с чипс. Знам, че не е полезно, но на мен ми харесва и ме отпуска. Макар и спанакът и супата да могат да свършат по-добра работа, „полезните“ храни също имат голямо действие.

7. Нека всичко бъде в повече

Понякога няма какво да направиш. Това е истината. Случват се прекалено много неща да се струпат на главата ти и безпокойството да ни обземе. Дай си време. Няма да ти се случи нищо. Отпусни се и си легни. Надявай се, че следващият ден ще е по-добър.

Понякога да се отдадем на емоциите си е най-доброто решение. Няма нищо, което да ни мотивира, когато лежиш на дивана, обмисляйки дали да не напуснеш работата си или да потънеш в мебелите си.

Понякога това е подходящ начин да се справиш с целия стрес – да нямаш решение. Това не е провал. Така приемаш, че не всеки ден може да е идеален. Не може да поддържаш идеята, че живееш перфектен живот. Всеки има своите падения.

И може би да приемеш - това е най-доброто решение.

Може би. Защо не пробваш?