За всички, които си задават въпроси,... чиито отговори вече знаят...

1. Влагаш във връзката ви повече, отколкото влага другият

Все ти правиш компромиси, все ти се опитваш да закрепиш нещата. Струва ти се, че, ако спреш, връзката ви ще се разпадне. И знаеш ли, вероятно е точно така. Запитай се: наистина ли си заслужава усилията? Наистина ли искаш да ти е трудно? Наистина ли искаш да усещаш самота, макар да си във връзка?

2. Човекът до теб те изтощава

И то не в леглото. Изтощава те психически. Сякаш изпива жизнената ти сила. Около него изпитваш напрежение, стрес. Умора. Негативна енергия, която те залива. Всичко друго, но не и спокойствие.

3. Не чакаш с нетърпение да правите неща заедно

Това е най-ясният знак, че нещо не е наред. Ако ви предстои да отидете някъде или да правите нещо заедно и вместо да изпитваш въодушевление, се напрягаш, значи е време да се замислиш...

4. Помежду ви вече не прехвърчат искри

Вярно е, че с времето страстта се променя. Но когато Любовта я има, страстта не изчезва. Променя се, но е там. Ако не усещаш нищо, когато погледнеш другия, ако не се вълнуваш, когато го докосваш, по-добре признай пред себе си, че всичко е свършило, и си тръгни. Животът е вълнуващ, когато се осмелиш да потърсиш правилния човек.

5. Мисълта за общото ви бъдеще не те кара да потръпваш в щастливо очакване

Как виждаш живота ви след десет години? Как виждаш връзката ви? Как виждаш себе си в нея? Тези картини изпълват ли те с мечти? Ако не,... знаеш какво значи това.

6. Налага ти се да се защитаваш, да се оправдаваш

Непрекъснато. За всичко. За това, което правиш, за хората, с които искаш да се виждаш, за това, което харесваш. Ако човекът до теб те кара да се чувстваш така, значи просто не трябва да бъде до теб.

7. Не искаш да излизате заедно и да се срещате с хора, които харесваш

Предпочиташ да не идва с теб? Струва ти се, че ще си изкараш по-добре, ако не сте заедно? Нужно ли е да казвам, че пред теб е още един знак...

Е, има ли смисъл да чакаш повече?
Има ли смисъл да се примиряваш с нещо, което не ти носи щастие?
Има ли смисъл да пропиляваш живота си?

Автор: Неизвестен