1. Да не показваш емоции, не значи, че не изпитваш такива

Телците са известни със своето спокойствие. Но то е само на повърхността. Това, че не демонстрират своите емоции, не значи, че те не бушуват вътре в тях. Като знак, който е под влиянието на Венера и Луната, Телците всъщност често се чувстват като емоционална развалина. Просто са свикнали да го прикриват, защото не обичат да товарят другите с проблемите си.

2. Най-трудно е да НЕ се примириш

Повечето хора лесно се примиряват със занижените стандартни. И успяват да бъдат щастливи с тях. Но не и Телците. Техните очаквания винаги са високи, особено когато става дума за нещата, за които мечтаят и за които се борят. Телците просто искат всичко да е такова, каквото го виждат. Защото знаят, че могат да го постигнат. Това е похвално, но... и много изтощително.

3. И рутината има своя чар

Вярно е, че промяната е неизменна част от живота, но за Телците тя определено е източник на стрес. Те не обичат да бъдат поставяни в нови ситуации, към които тепърва трябва да са адаптират. Телците се чувстват най-добре, когато животът им е подреден. Това им създава усещане за хармония и вътрешен мир.

4. Лоялността е най-важното качество за всяка връзка и за всяко приятелство

Телците са пословични със своята вярност. Те винаги ще бъдат там, до хората, които обичат. Ще подадат ръка, когато другият има нужда от подкрепа. Ще го изслушат, когато има нужда да разкрие сърцето си. И няма да си тръгнат. Няма да изберат някой друг, само защото в момента им се струва по-интересен, по-забавен, по-обещаващ. Щом ви подарят сърцето си, Телците няма да си го поискат обратно.

5. Да работиш здраво не е въпрос на необходимост, а на избор

Телците се раздават. Изцяло. Не само за хората около себе си, но и за проектите, с които се захващат. Посвещават се на идеята и дават всичко от себе си, за да я реализират. Ако работите с Телец, може да сте спокойни – той ще свърши сам всичко, от А до Я. Ще проучи, ще планира и ще изпълни, каквото е необходимо. Без да се оплаква. Без да се опитва да се скатае. Без да го прави дори в името на кариерата. Единственият му стимул е разбирането, че така е правилно.

6. Да направиш подарък е по-хубаво, отколкото да получиш такъв

Телците просто обожават да правят подаръци. И изборът им винаги е превъзходен. Те сякаш наистина успяват да влязат под кожата на човека, когото искат да зарадват. И затова успяват да подберат най-подходящия за него подарък. Нещо повече – поднасянето на подаръка за тях е истинско изкуство. Ще разберете за това по опаковката, по картичката, по всичко...

7. Тактилността е важна

Телците са много чувствителни на тема докосване. Те наистина могат да се влюбят в меката материя, която обгръща тялото им. За тях това е като прегръдка, която усещат през целия ден. Същото важи и за декорацията в дома им. Телците обичат да се обграждат с материи, които сякаш галят кожата ти и ти носят усещане за релакс.

Автор: Половинката на един Телец