Казват, че жените се делят на две категории - кучки и добри момичета.

Кучката е тази, която успява да те завъртят на пръста си. Тя е тази, която винаги постига това, което иска. Тя е тази, след която тичаш...

Доброто момиче... е различно. То е момичето, което обикновено не забелязваш. То е момичето, готово да обърне гръб на целия свят, за да бъде с теб. То е момичето, което наистина мисли за теб.

То е и момичето, което..

1. Винаги забелязва, когато лъжеш. Въпреки това избира да ти даде втори шанс. Избира да приеме, че си имал причина да постъпиш по този начин. Избира да повярва в теб. Но дори когато не казва нищо, вижда и разбиражвсичко.

2. Има по-приятни неща за правене от това да ти бъде "на повикване". Но въпреки това го прави. Там е, когато ѝ се обадиш. Там е, когато си слаб и имаш нужда някой да ти върне увереността в теб самия. Там е, когато поискаш от нея да бъде там. Дори да ѝ се иска в този момент да я някъде другаде. 

3. Не е толкова силно, колкото изглежда. Не е толкова силно, на колкото се прави. Не е толкова силно, колкото ти се иска. И всъщност именно затова не показва слабостта си - защото искаш от нея да е силна, да се справя сама... да не те ангажира. И тя умело играе тази роля. Макар по-често това наистина да е само роля.

4. Се чувства виновно по-често, отколкото трябва. Чувства се виновно за неща, за които няма никаква вина. Чувства се виновно, че не успява да те задържи при себе си. Чувства се виновно, че не си щастлив с нея. И не разбира, че проблемът не е в това, че не си щастлив с нея. Проблемът е, че си напълно щастлив, когато не си истински обвързан с нея. Или с когото и да било, освен със себе си.

5. Фантазира за бъдеще с теб. Дори когато казва, че е съгласна да забавите темпото, дори когато не ти противоречи в опитите си да я убедиш да живее за мига и да не мисли за утре (макар да съзнава, че думите ти са просто бягство от отговорност и обвързване), тя си представя бъдеще с теб. Представя си го и вярва в него - толкова силно, че за нея това да сте истински заедно не е просто фантазия, а обещана от бъдещето реалност.

6. Полага истински усилия за връзката ви. Опитва се да ти даде свободата, която искаш, и в същото време - да бъде жената, с която искаш да се обвържеш. Или която си мисли, че би избрал, когато решиш да се обвържеш. И тя се старае. Истински се старае да бъде такава жена. Старае се... заради теб.

7. Не е такова с всеки мъж. Доброто момиче, което е влюбено в теб, не е толкова толератно към всеки. Не е толкова търпеливо към всеки. Не е толкова грижовно с всеки. Просто... за нея ти не си всеки.

А какво е тя за теб? 

Вдъхновено от мрежата... и живота