Има много признаци, по които можете да разберете, че един мъж майсторски ви експлоатира за собствените си егоистични цели. Важно е да се научите да ги забелязвате и да ги интерпретирате правилно. Нека заедно разобличим дявола, който се крие в детайлите.

Колко често, когато се срещате с нов привлекателен мъж, ви измъчват въпроси: „Какви са неговите намерения? Истински ли са интересите му или му е от полза да излиза с мен?“ Не е лесно за всяка жена веднага да определи колко мъжът се интересува от нея и какви са истинските му планове за връзката. Искрено вярваме, че партньорът ни наистина се грижи за нас, третира ни с любов и цени отношенията ни. Но, за съжаление, това невинаги е така. Поведението на влюбения мъж и този, който просто се възползва от една жена, е много различно. Но, намирайки се под властта на нежни чувства, не винаги можем адекватно да оценим какво се случва и да спрем нечестните отношения навреме.

Плащане на сметката

Ако, когато сте се срещнали за първи път, сте разделили сметката в кафенето, не трябва да се притеснявате много. Но ако вашият любим иска пари за подаръци и решава паричните си проблеми с помощта на портфейла ви, тогава най-вероятно имате измамник у дома. Достойният мъж няма да живее за сметка на жената, която обича, а ще направи всичко възможно, за да разреши финансовите затруднения.

Показване на внимание

Взаимоотношенията не са само прекарване на време заедно, но и осигуряване на еднаква емоционална подкрепа. Ако мъжът до вас изведнъж проявява загриженост само когато има нужда от нещо (секс, пари, помощта ви), а в други моменти не се интересува от вашите чувства и преживявания, той може просто да ви използва, за да задоволи нуждите си. Не забравяйте, че истинската любов включва искрен интерес към емоционалното състояние на другия.

Неосъществени планове

Вие сте „заедно“ повече от шест месеца, а вашият рицар бяга от разговори за бъдещето и не се стреми да сбъдне съвместните ви планове? Това поведение може да показва, че той не се интересува от дългосрочна връзка и ви използва временно. Много мъже се страхуват да не загубят свободата и независимостта си, когато влязат в сериозни отношения. Не искат да се ограничават в рамките и правилата, които бракът или семейството налагат, затова не ви дават конкретен план за съвместен живот.

Игра на чувства

Манипулацията е мощен инструмент, използван от онези, които искат да постигнат целите си за сметка на другите. Ако партньорът ви често жонглира с чувствата ви, кара ви да се чувствате виновни или използва емоционално изнудване, това е ясен знак, че ви използва. Важно е да можете да разпознавате подобни действия и да защитавате границите си.

С вас е, когато му е удобно

Вашият обожател се появява в живота ви само през делничните дни или по-близо до полунощ, а през уикендите и празниците има „спешни и неотложни задачи“? Може би си струва да се отървете от него възможно най-скоро, защото най-вероятно не сте единствената жена в живота му. Не забравяйте, че един любящ мъж винаги ще намери време за вас и свободни уикенди, които да прекарате заедно.

Не ви запознава с любимите си хора

Мъж, който е сериозен в отношенията, се стреми да представи своята любима на семейството и приятелите си. Ако партньорът ви избягва такива контакти и не ви включва в социалния си кръг или изобщо не се среща в вас на обществени места, това също може да означава, че сте „резервно“ момиче.

Вие сте кралицата

Ако един мъж ви се възхищава всяка секунда, изпраща ви съобщения, обявявайки любовта си след първата среща, не бързайте да се радвате - може би пред вас има рядък тип манипулатор. Когато жената е идеал, той може да използва това като инструмент за контрол. Такова поведение може да е стратегия, която да ви накара да се почувствате задължени и зависими от него. Поставянето на пиедестал създава илюзията, че имате изключително място в живота на мъжа, което ви кара да се чувствате специални, разбира се, но подобни действия могат да ограничат свободата и себеизразяването ви.

Мъжът ще се стреми към сериозна връзка и ще бъде близо до вас, ако сте ценна за него като личност. Няма да изчезне без обяснение, дори ако има лични обстоятелства, които забавят развитието на любовната ви история. Героят на вашия роман винаги ще ви информира за всички ситуации, защото иска да се увери, че няма да бъдете разочарована и няма да напуснете живота му. Научете се да избирате тези, които избират вас. Ако чувствате, че често се оказвате в насилствени връзки и не можете да направите нищо по въпроса, тогава се насочете към терапия от психолог. Само тогава ще се радвате на хармонична и здрава връзка.