Има ясни предупредителни знаци, които могат да ви подскажат, че не сте един за друг – просто трябва да ги забележите и да ги приемете. Повечето от тези признаци се откриват още в началото на връзката, така че можете да претовратите поредното си разочарование.

1. Имате напълно различни ценности

Хората казват, че противоположностите се привличат, но понякога различията са толкова големи, че е трудно могат да бъдат преодолени. Не става дума за хобитата и интересите ви, а за ценностите, вярванията и разбиранията ви за живота. Ако те са различни, е почти невъзможно връзката ви да издържи. Просто си представете една феминистка да излиза с мъж традиционалист – просто няма как да се получи. Някои от тези различия веднага си проличават, но други излизат наяве едва по-късно. Затова е важно да засегнете важните въпроси, преди да връзката ви да се задълбочи.

2. Карате се често

Ако често спорите, дори за съвсем малки неща, явно не сте на една и съща вълна. Въпреки че периодичните спорове са полезни, постоянните кавги са ясен знак, че не сте съвместими. Честите скандали не просто вредят на здравето ви, те показват, че един от двамата или и двамата не може да се постави на мястото на другия, което пък обрича връзката ви на неуспех.

3. Не можете да комуникирате

Щастливите двойки знаят как да общуват помежду си и как да решават проблемите, щом се появят такива. Двойките, които не умеят да комуникират, трупат в себе си негативните емоции, докато един ден просто избухват... Ако не можете да се разберете, ако ви е страх да бъдете открити с партньора си, значи не сте на прав път. Комуникацията е в основата на всяка връзка и без нея – нищо добро не може да се получи. За щастие, комуникацията помежду ви може да се подобри, ако работите върху този проблем. Ако все пак не откривате подобрение, време е да сложите край.

4. Не харесвате семействата си

Понякога роднините на нашия любим могат да съперничат на мащехите и чудовищата от приказките, но най-важното в случая е как вие се отнасяте с тях. Двама души могат да имат успешна връзка, дори и да не харесват семейството на другия, но кръвта вода не става и ако си позволите да обидите роднините на любимия ви, той със сигурност ще се опита да ги защити. Освен това по този начин показвате неуважение и към самия него. Ако пък той открито мрази семейството ви, е само въпрос на време, преди да го зарежете.

5. Миналото ви е проблем

Когато сте с правилния човек общото ви бъдеще е по-важно от миналото. Но ако партньорът ви ревнува от миналото ви, обвинява ви и ви кара да се чувствате виновна, проблемът е сериозен. В основата на всяка ревност всъщност стои несигурността на ревнуващия и вие нямате много възможности за действие. Колкото и пъти да уверявате партньора си, че бившите ви връзки са просто минало, той ще продължава да вярва в това, в което искате. Така че продължете напред, защото един ден тази ревност ще ви натежи твърде много.

6. Връзката ви е базирана на физическа, а не на емоционална съвместимост

Физическото привличане е добро начало, но не и добра основа на една връзка. Интимността е много важна за всяка щастлива двойка, но тя трябва да е подплатена с емоционална връзка, иначе след време страстта ще отшуми и на нейно място ще се появи само празнота, която трудно се запълва.

7. Само един от вас полага усилия

Това никога не е добър знак. Ако само единият от вас се грижи за връзката, ако само единият ѝ е напълно отдаден, съвсем скоро взаимоотношенията ви ще се разпаднат. Всяка връзка трябва да се крепи на взаимност, а когато тя липсва и любовта бързо си отива.