Мъжете с голямо его всъщност са с най-големи комплекси. Това са мъжете, които искат много от жената до себе си, а дават малко. Или изобщо не дават. Това са мъжете, които искат всичко и всички да се съобразяват с тях, а те не се съобразяват с никого. Освен със себе си. Това са мъжете, които ние, жените, често решаваме, че можем да променим. А всъщност те променят нас. Ограбват ни. Смачкват ни. Уморяват ни...

Ето кои 6 неща показват, че си имате работа именно с такъв мъж:

1. Винаги всичко се върти около него

Няма значение дали денят ви е бил труден, дали сте в депресия, дали нещо ви е наранило. Мъжът, чието его е по-важно от връзката ви, ще извърти така нещата, че накрая пак ще заговори за себе си, за това колко му е трудно и как той има нужда от разбиране и подкрепа. И в крайна сметка, вместо да получите утеха от него, вие сте тази, която започва да го утешава.

2. Никога не се вслушва в съветите ви

Мъжът, чието его е по-важно от връзката ви, може и да ви попита какво мислите за даден въпрос, който засяга и двама ви, но накрая пак ще постъпи така, както сметне за добре. Или по-точно казано, какво е най-добре за него самия. Без да съгласува действията си с вас, без да обясни. И единственото, което ви остава, е да приемете решението му.

3. Обвинява ви с повод и без повод

Най-вече без повод. Обвинява ви, че не го разбирате, че не го подкрепяте, че вечно недоволствате. Това е начинът му да се защити, когато усети, че отново е сгафил. Казват, че нападението е най-добрата защита. И той прилага тази тактика всеки път. При всеки повод. Без значение, че вината е негова, накрая вие излизате виновната.

4. Не ви обръща внимание

Е, обръща ви, когато излизате някъде с приятели, изглеждате секси и другите мъже ви заглеждат... Тогава не спира да ви прави комплименти. Просто защото всъщност ги прави на себе си – за избора, който е направил с вас. Но ако сте само двамата, ако сте по дънки и тениска вкъщи, няма да се сети да ви направи комплимент за дупето или за косата, или за каквото и да било. Просто защото в момента не сте важна.

5. Вие сте тази, която го зарежда

Вие сте тази, която го вдига, когато е долу. Вие сте тази, която му вдъхва увереност и сила. Вие сте тази, която му повтаря, че вярва в него и в способностите му. Но... той не прави същото за вас. Не ви насърчава, не ви стимулира, не ви показва, че се гордее с вас. Напротив, ако опитате да насочите вниманието върху себе си, ви казва да не се възгордявате. Вместо да бъде вятърът в крилете ви, той ги пречупва...

6. Безпочвено ревнив е... а в същото време флиртува

Дразни се, когато някой мъж ви заговори, но самият той флиртува пред очите ви с другите жени на партито. Ако му покажете, че ви е неприятно, ще извърти така нещата, че да се почувствате неудобно – ще ви обвини в излишна ревност и липса на самочувствие, а всъщност това важи за него. Но... човек вижда в другия това, което носи в себе си.

Така че, мили дами, ако в горните редове разпознахте човека до себе си, мисля, че е крайно време да освободите себе си от този човек!

Автор: Неизвестен