Появата на новия член на семейството винаги е свързана с нарушаване на досегашния ти график, по-обтегнати взаимоотношения със съпруга ти, лишаване от пълноценен сън... И макар да казваш, че всичко е наред, има няколко стереотипа, които важат с пълна сила за всички семейства след появата на детето:

Всичко ще бъде за бебето

Известно време вашият брак и живот ще се въртят около новороденото човече. И в това няма да има нищо лошо. Съпругът ти не само ще разбере, но и ще е „обсебен” детето не по-малко от теб.

Няма да правите секс

Не всички двойки го правят веднага след раждането и са развълнувани от идеята за близост. След като си родила сексът може би е последното нещо, което би искала. „Благодарение” на недостатъчния сън и хроничната умора съпругът ти може да споделя това мнение. Не може просто да се „настроиш”, когато сърцето и тялото ти не са на тази вълна, нали? Затова дайте си време - имате цялото на света.

Рядко ще излизате

Когато имаш бебе, светът ти е толкова голям, колкото дома ти. Добра детегледачка не се намира лесно, а мисълта да извеждаш бебето с всички необходиминеща, за да вечеряш в любимото си заведение, не е от най-приятните. Затова може би и на двамата няма да ви се излизате както преди.

Няма да си говорите толкова много

Преди появата на детето двамата може би сте стояли до късно и сте разговаряли с часове, а сега просто си спомняте за тези времена. И не само, че ще жадуваш за няколко часа пълноценен сън, но може би и няма да имаш желание за каквито и да било разговори. Но с течение на годините ще разбереш, че можеш да познаеш за какво си мисли половинката ти само с един поглед, а това е истински дар!

Ще спорите повече

Бъди подготвена да има малки ежедневни дразги относно това кой от двамата ще се заеме със смяната на следващата пелена, с обърканите графици и кой ще се погрижи за детето днес. Тези разногласия често са преходни, но ако не си наясно, че ще ги има и не съумееш да се справиш с тях, бъди сигурна, че могат да причинят сериозен разрив в брака ви.

Може да станете малко скучни

След появата на бебето, връзката ви най-вероятно ще поеме в доста скучна посока. Изграждете правилната рутина и обмисляте внимателно каква искате да бъде връзката ви през следващите две години. Планирайте наистина всичко – от памперсите, през хараненето на всеки няколко часа и игрите с малкото човече, та чак до секса.

Ще се преструвате, че нищо не се е променило

Може би сте си мислели, че тези стереотип няма да се отнасят за вас и всичко ще си бъде все същото. Но просто трябва да приемете, че животът ви се е променил, че вече сте родители, за които на първо място винаги ще бъде малкото вързопче. Опитайте се да приемете всяка нова промяна по-философски и ще видите колко по-лесни ще бъдат нещата.  

Истината е, че дните с малкото ви бебче ще минат много бързо. Бракът ви може да претърпи някои промени, но ако се отдадете изцяло на детето си, без обаче да забравяте, че имате половинка, ви гарантираме, че нещата ще преминат по-леко и ще бъдете още по-щастливи от преди.