Колко умен си всъщност? Понякога е трудно да определиш нивото на интелигентност. Ето защо учените са провели изследване, чиито резултати ще ти помогнат да докажеш на всички останали, че нивото ти на интелигентност е по-високо от нормалното.

Знаеш ли, че съществуват странни навици, които са присъщи на умните хора. Dama.bg ще ти каже кои са те и как те определят интелигентността ти.

Лягаш си късно

Във филмите винаги ни показват гении, които работят през малките часове на нощта, трудейки се над поредния велик труд. Всъщност картината, която виждаме на екрана, е съвсем вярна.

Ако си от хората, които не обичат и дори не могат да заспиват рано, то ти си човек с по-висок коефициент на интелигентност.

Бюрото ти е разхвърляно

Често чуваш забележки по повод начина, по който изглежда бюрото ти. То е затрупано с листа, документи, папки и всевъзможни пособия за писане. “Как изобщо намираш нещо на това бюро?” е въпрос, който чуваш ежедневно.

Вече можеш да обясниш на колегите и шефа си, че разхвърляното ти бюро съвсем не е признак на немарливост, а знак за високо ниво на интелигентност. Умението ти да намираш всичко необходимо в безпорядъка и безпогрешната ти ориентация сред огромните купчини е сигурен знак, че се адаптираш и се справяш отлично в трудни ситуации.

Обичаш студените душове

Напоследък все по-често се говори за плуване във студени води или пък за взимане на студен душ. По този начин тялото се енергизира за много кратко време, усещането за умора намалява, паметта и настроението се подобряват.

Ако нямаш нищо против да се изкъпеш със студена вода, то най-вероятно тялото ти може да се адаптира към резки температурни промени по-бързо, което е и знак за висок коефициент на интелигентност.

Дребните звуци те дразнят

Представи си следната ситуация: седиш до човек, който похапва сладко и в следващия момент установяваш, че звукът от дъвчене те влудява. Звучи ли ти познато?

Ако дребните звуци от ежедневието са в състояние да те докарат до лудост, то тогава умът ти работи по-добре и по-бързо отколкото на останалите.

“Самокритичност” е второто ти име

Постигаш отлични резултати на работното място, получаваш похвали от всички колеги, шефът изказва благодарността си за добре свършената работа, но ти все пак смяташ, че можеше да покажеш повече.

Чувството и желанието винаги да даваш повече от себе си, доказва, че си човек, който може да се похвали с по-висока интелигентност.

Говориш си сам

Случвало ли ти се е да работиш и да усетиш, че си мърмориш под носа? Колегите ти може би си разменят странни погледи, но това не е повод за притеснение.

В случая става дума за монолог, който водиш със себе си, чиято цел е да ти напомни за задачите, което пък говори за по-добра памет.

Мечтаеш

Мечтите са безплатни и могат да те откъснат от еднообразното ежедневие винаги, когато пожелаеш. Ти отлично знаеш това и се възползваш от правото си на мечти, независимо дали са свързани с обозримото бъдеще, или пък си представяш напълно невъзможни сценарии.

Способността на мозъка ти да си представя невероятни истории е ясен знак, че коефициентът ти на интелигентност е по-висок от този на останалите.