Лесно е да виждаш доброто в останалите и да си кажеш защо заслужават да са щастливи. Ето 8 стъпки, които ще ви помогнат да заобичате себе си.

1. Прекарвайте време сами

Да останете насаме може да ви се струва невъзможно или скучно, но е много важно, за да можете да подобрите отношенията си със самия себе си. Ако непрестанно сте около хора, ще ви е трудно да знаете кои сте самите вие. Научете се да правите разни неща сами. Старайте се да можете да сте независими.

2. Потърсете тишината

Изключете телевизора, за да не ви смущава звука му, спрете известията от телефона си и просто помислете. Или отидете на разходка. Шофирайте без музика.

3. Поставете си цели

Изключително удовлетворяващо е, когато човек постигне дадена цел. Когато останете насаме, ще можете да помислите кое е наистина важно за вас и да си поставите цел, която да изпълните.

4. Дневник

Започнете да си водите дневник и си записвайте приключенията, които ви се случват. Записвайте си какво сте научили и как ви е накарало да се почувствате. Записвайте си важни неща за предстоящи събития. Да си прегледате стар дневник е много приятно изживяване. Ще видите колко много сте израснали.

5. Поставете за приоритет нещата, които ви правят щастливи

Какво обичате? Йога, футбол, походи, свирене на китара? Намерете време за хобито си. Животът е напрегнат и трябва да намираме време за себе си.

6. Погледнете се в огледалото

Всеки ден се поглеждате, преди да отидете на работа, но отделяте ли време, за да се вгледате в себе си? Понякога трябва хубаво да се вгледате в човека в огледалото.

7. Направете си комплимент

Мислите са могъщи. Ако си повтаряте вдъхновяващи неща, в крайна сметка ще започнете да вярвате в тях. Никога не бихте нарекли друг човек, така, както наричате себе си, затова престанете. Трябва да си повярвате. Повтаряйте си. "Харесвам се. Харесвам си живота. Всичко в живота ми е прекрасно."