1. Спрете да правете секс за сдобряване, вместо да говорите за проблемите си

Няма нищо лошо в това да отпразнувате факта, че спорът ви е приключил. Въпреки това, не бива да прескачате разговора, извиненията и компромисите. Не бива да скачате в леглото, за да забравите проблемите си, а след това да ги заметете под килима, защото усещате, че сега всичко е наред. Трябва да говорите за проблемите си или никога няма да ги преодолеете.

2. Спри да преглеждаш телефона му, чекмеджетата и компютърните му файлове

Ако не вярваш, че твоят човек е честен с теб, трябва да се запиташ защо си толкова скептична. Ако някой друг те е наранил в миналото, тогава трябва да работиш върху проблемите си с доверието, за да дадеш на партньора си уважението, което заслужава. Ако обаче е така, защото той е прекрачвал границите ти и е правил неща, които те карат да се чувстваш неудобно, тогава трябва да се запиташ дали наистина искаш да бъдеш с него. Ако наистина смяташ, че ще ти изневери, тогава защо би искала да излизаш с него?

3. Спри да започваш драма, защото ти е скучно (или защото се опитваш да го тестваш)

Здравите взаимоотношения може да ти се струват малко скучни, когато си свикнала постоянно да се бориш. Трябва обаче да запомниш, че има разлика между страстта и споровете. Има разлика между вълнение и токсичност. Никога не бива да се караш с твоя човек, за да чувстваш превъзходството си над него. Трябва да искаш той да бъде щастлив. Трябва да искаш той да се чувства в безопасност.

4. Спри да купуваш неговата обич

Когато направиш грешка, партньорът ти ще оцени искреното извинение и промяната в поведението повече, отколкото оценява скъпите подаръци. Не трябва да се опитваш да го направиш щастлив, като избираш лесното решение и използваш кредитната си карта. Трябва да положиш усилия, за да направиш реална промяна.

5. Спри да се оплакваш на всички за това колко си разочарована от партньора си (вместо да поговориш с него)

Може да е хубаво да превърнеш някого, на когото имаш доверие, в свой отдушник, но не трябва да говориш за грешките на партньора си на своите приятели, вместо да разговаряш с действителния си партньор и да проведете зряла дискусия. Ако той не знае, че си разстроена, няма да може да коригира поведението си. Трябва да си честна с него. Трябва да му кажеш как се чувстваш. Колкото и добре да те познава, той не може да чете мислите ти.

6. Спри да правиш сравнения със свои бивши или пък с партньорите на твоите приятелки

Вашата връзка е само ваша. Не бива да го сравняваш с хората около вас или със старите си любови. Можеш да кажеш на партньора си, че си доволна от действията му (или че не си доволна от тях), без да вмъкваш други хора в разговора. Не искаш да караш партньора си да се чувства така, сякаш се състезава с някой друг в твоя живот. Това е несправедливо към него.

7. Спри да броиш точките от резултата

Искаш връзката ви да бъде като цяло 50 на 50. Въпреки това, няма да е така всяка секунда във всеки ден. Ако твоят партньор харчи малко по-малко от теб за подаръците за годишнината ви или пък ако забрави да изхвърли боклука веднъж или два пъти, когато е дошъл неговият ред, това не означава, че се крие от отговорностите си. Не бъди особено строга към него, ако се отнася добре с теб като цяло.