Характерно е, че хората, които използват интернет по-често, имат и повече афери. Да бъдете излъгани от партньора си е тъжно, но преди да обвинявате другите и вместо да бъдете подозрителни през цялото време, винаги е по-добре да се задълбочите в истинските причини за изневярата и да се опитате да ги избегнете.

Подкрепяме здравословните отношения и искаме всички да живеят щастливо!
Кой изневерява във връзка?

Има много изследвания по тази тема, но основното, което трябва да се отбележи, е, че жените са също толкова склонни да изневеряват, колкото и мъжете.

Алисия Уокър говори с повече от 50 жени, които са на възраст между 24 и 54 години и разкрива в книгата си „Тайните животи на изневеряващите съпруги“, че дамите в ранните си 40 години най-вероятно са изневерявали. Но никой не иска да напуска брака си! Просто търси ново изживяване.

Жените стават равни на мъжете, но причините им за изневяра може да са различни. Най-често мъжете са водени от желание, докато жените търсят емоционална връзка.

Причини защо хората във връзки изневеряват и как да ги избегнете:

1. Липса на страст във връзката

Това е най-честата причина, отбелязана от хората в едно от проучванията. Можете да имате емоционална хармония с партньора си, но ако винаги е имало липса на страст, това може да завърши с изневяра.

Как да я избегнете:

Говорете с партньора си, бъдете отворени за вашите нужди и се опитайте да не отказвате нуждите на партньора си веднага.

Не се страхувайте да експериментирате.

Можете да опитате сесии с психолог, ако не знаете как да започнете да обсъдите този проблем сами.

2. Липса на емоционално удовлетворение

Това може да бъде много опасно, защото ако не чувствате емоционална близост, може да се депресирате и да започнете да търсите друг източник на щастие. По-малкото свързване води до повече шансове за изневяра.

Как да я избегнем:

Работете заедно, за да създадете нещо смислено.

Бъдете отговорни за вашите действия. Ако направите грешка, не я оставяйте. Нерешените проблеми създават повече проблеми.

Балансирайте работата и личния си живот.

Вашият партньор също има право на собствено мнение. Вместо да спорите е по-добре да намерите компромис.

3. Вашият партньор просто се е влюбил в някой друг

Да, това е много болезнено! Но любовта е сложно нещо. Може да пиете кафе и бум! Виждате човек и чувствате, че сърцето ви спира. Не можем да си обясним това, но понякога химията, съдбата или кармата са спусъка. Така че е много възможно човек да ви „разлюби“.

Как да го избегнете:

Всяка връзка има предизвикателства. Никой не е перфектен и трябва да приемете това като факт.

Продължавайте да сте романтични с партньора си. Работи и в отношенията, но приятната работа ще ви развие като личност.

Поемете инициатива. Хубаво е да кажете или чуете „Обичам те“, но все пак трябва да го докажете.

Уважавайте независимостта на вашия партньор и своята.

Не се опитвайте да насилвате нещата.

4. Гневът е спусък за изневяра

Подозирате или знаете, че партньорът ви ви е наранил или предал и искате отмъщение!

Как да го избегнете:

1. Съсредоточете се върху управлението на себе си, но не и на партньора си. Не можете да носите отговорност за действията на други хора, но можете да сте отговорни за своите действия и емоции. Да сте спокойни е много по-ефективно. Обградете се с приятели, които могат да поддържат доброто ви настроение.

2. Споделете чувствата си, вместо да обвинявате някой друг.

3. Анализирайте ситуацията и се опитайте да намерите най-доброто решение вместо да затръшвате врати. Вашият партньор най-вероятно ще съжалява за постъпките си, когато ви види като разумен и спокоен човек.

5. Любопитство за нови преживявания

Интернет. Тиндър. Фитнесът. Можете да се сблъскате с изкушението навсякъде и понякога може да се почувствате любопитни дали бихте могли да постигнете нова цел и да спечелите нечие сърце. Това е като състезание, в което вместо да играете тенис, флиртувате с някого, за да видите дали все още „имате шансове“. Може наистина да обичате партньора си, но може да сте жадни за предизвикателство.

Как да го избегнем:

Контролът върху себе си може да ви помогне да избегнете импулсите, които всеки чувства. Но не можете да контролирате партньора си.

Обърнете внимание на това как се държи мъжа в началото на връзката ви. Ако през цялото време обръща твърде много внимание на други хора, това трябва да е знак за вас. Може би бъдещият ви партньор не е готов за нещо сериозно.

6. Неспособност за обвързване

За някои връзка не означава да имаш само един партньор. Някои хора са просто по-разкрепостени.

Как да я избегнете:

Ако предпочитате традиционна връзка, обсъдете я с партньора си и не се страхувайте да бъдете себе си. По-добре е да избягвате нездравословни отношения в началото, отколкото да имате разбито сърце и лошо преживяване по-късно.

7. Връзката се нуждае от нещо повече

Добавете малко огън във връзката си! Рискът добавя още драматизъм. И в стремеж към драма или от скука може да започнете да търсите нещо ново, което не можете да получите вкъщи.

Как да го избегнете:

Не бързайте да взимате никакви решения, преди да говорите честно с партньора си и да споделите вашите желания, нужди и нещата, за които фантазирате. Всички връзки имат своите възходи и падения. „Подправянето“ на връзката може да включва различни дейности, които да правите с партньора си.

Имате ли свои идеи как да поддържате връзката си честна и здравословна?