Наскоро си говорих с един приятел, който ми сподели, че иска да се отдаде напълно на приятелката си, но се бори с желанието в себе си да разнообрази връзката си, т.е. тя да не е моногамна. Не си правете излишни изводи за него, защото той е един от най-милите хора, които познавам, но това понякога се случва в една връзка.

Да водиш връзка, а тя да е дълготрайна и здрава, не е лесно. Изисква упоритост и любов, но това е изключително трудно за някои хора.
Сигурно се чудите как един отдаден мъж би имал такива проблеми. Е, възможно е. Всъщност има много добри мъже, които искат да задълбочат връзката си с половинката си, но в един момент се появява и онзи животински инстинкт, който се опитва да развали плановете им.

В този случай, изневярата не е свързана само със секс или целувка, а с мисли, чувства и държание. Това също е емоционална изневяра.

Няма човек, който да не е развихрил фантазията си, но това не е проблем, стига да е единичен случай във връзката. В противен случай това ще ги държи за дълго далеч от истинската любов и интимността, която може да получи от половинката си.

Защо добрите мъже изневеряват

За разлика от жените, сексуалността на мъжете не минава през сърцето, което прави мъжете по-склонни към изневяра. Това е причината и силният пол да иска една, после друга. За да се установи един мъж, то сексуалността му трябва да се синхронизира със сърцето, защото дотогава той ще избира новото и различното пред жената, която обича, когато става дума за секс. Много мъже започват мимолетни връзка с жени, които за пред другите и самото момиче са просто “приятелки”, но всъщност между тях има нещо повече.

Как можем да им помогнем ние

За някои хора да открият любовта не е шега и приемат това сериозно, като решават да спестят фантазиите и енергията си за жената, на която се отдават.

Жените играят голяма роля в това да направим нещо, което да е подкрепа за  мъжете им в процеса, през който сърцето и сексуалността се уеднаквяват. Мъжът не трябва да бъде притискан, а да бъде изслушван и предразположен да споделя, като по този начин двойката да мине през този проблем заедно. Той не може да мине през това предизвикателство без подкрепата на своята половинка. Важното е тя да не насилва нещата и да не го обвинява.

Има и друг начин, в който мъжът може постепенно да се отдаде отново на жена си, като тя прави различни неща, показвайки любовта си и запълни липсващата интимност във връзката им. Не трябва да очакват, че ще е лесно.
И двете страни във връзката са заедно в това предизвикателство. Тя трябва да минат заедно, колкото и да е тежко за жената, но те трябва да се разкрият напълно един на друг, за да избегнат нещо подобно. Работейки в екип, могат да постигнат нещо много повече.

Всичко, което е нужно, е да си проправим път до нещо ново, заедно, до място, където, вместо да има спорове и натиск, ще има щастие, любов и интимност. Там ще можем да се наслаждаваме на всяка една секунда.