Когато решаваме да създадем семейство, всички се надяваме, че ще имаме щастлив брак. Един от основните фактори за това е верността на партньорите, защото несъмнено изневярата може да съсипе всяка връзка.

Психологът Уилард Харли е провел интересно проучване с над 800 двойки. Той открива, че мъжете и жените имат базови нужди в една връзка и ако те бъдат задоволени, вероятността за изневяра намалява до минимум.

Ние решихме да ви споделим основните наблюдения на Уилард Харли, които могат да ви помогнат да имате по-щастлива връзка.

1. Тя има нужда от нежности и романтика, той има нужда от секс

Жените имат нужда от нежност.

Жените имат нужда да се чувстват обичани. За целта се нуждаят от целувки, прегръдки, цветя, обаждания, комплименти и въобще всякакви мили жестове. По този начин те се чувства оценени и сигурни.

Мъжете имат нужда от секс.

Жените често подценяват колко силно мъжете се нуждаят от редовен секс. Според Харли нежността и сексът са свързани. Ако мъжът не показва любовта си, едва ли ще прави много секс. Ако жената не иска да правят редовно секс, мъжът няма да бъде романтичен.

2. Тя има нужда да говори, той има нужда от другар за любимите си хобита

Жените имат нужда да говорят.

Жените искат мъжете да ги изслушват и да участват активно в разговорите им. Обикновено в началото на връзката и двамата партньори говорят много, но в брака комуникацията намалява и се свежда предимно до битови въпроси. Харли обаче открива, че жените имат нужда от 15 часа мъжко внимание седмично, за да се чувстват доволни и щастливи, т.е. малко над 2 часа дневно.

Мъжете имат нужда от другар в хобитата и забавленията.

Жените често споделят интересите на партньора си, докато са все още гаджета – ходят за риба с тях, гледат футбол и прочие. В брака обаче жените или се опитват да променят интересите на мъжа, или позволяват на съпруга им да се забавлява сам. Но за мъжете е много важно да имат другар в забавленията.

3. Тя има нужда от честност, той има нужда от привлекателна съпруга

Жените имат нужда от честен и открит партньор.

Женското доверие се базира на честността на партньора им. Малките лъжи могат завинаги да подкопаят доверието. Ето защо е много важно мъжете да бъдат открити и честни дори и за най-малките детайли.

Мъжете имат нужда от привлекателна съпруга.

Нека бъдем реалисти – мъжете не се влюбват само в интелекта на една жена или в нейния благ характер. Те имат нужда и от физически привлекателна съпруга.

4. Тя има нужда от достатъчно пари, той има нужда от уютен дом.

Жените имат нужда от достатъчно пари.

Може да кажете, че парите никога не са достатъчно, но под „достатъчно“ имаме предвид минималната сума за един стабилен и сигурен живот, плюс някоя и друга глезотия. Повечето жени не са меркантилни, а просто искат да се чувстват сигурни.

Мъжете имат нужда от уютен дом.

Мъжете се изправят пред много стресиращи ситуации всеки ден и затова имат нужда от подреден и уютен дом, където да си починат. Според психолозите такъв дом е една от най-големите мечти на мъжете.

5. Тя има нужда от съпруг, който е добър баща, а той има нужда да му се възхищават

Тя има нужда от съпруг, който е добър баща.

За всяка жена е важно съпругът ѝ да бъде пример и закрилник за децата ѝ. Освен това жените са на мнение, че бащите трябва активно да участват в развитието и обучението на децата.

Мъжете имат нужда да им се възхищават.

Много е важно жената да подхранва мъжкото самочувствие и да кара съпруга си да се гордее със себе си. Искрената възхита е сериозна мотивация за всеки мъж. Тя го вдъхновява да се старае още повече. Незаслужената критика обаче, както и мъмренето, изключително много дразнят мъжете.