Това са нещата, които никога не трябва да искаш от партньора си.

В брака съпрузите непрекъснато се нуждаят един от друг, независимо дали е за емоционална подкрепа по време на трудности, или за да присъстват на скучно служебно събитие, на което не ти се иска да страдаш сама. Но някои очаквания за съпруга или за брака ти са нереалистични. Днес ще ти разкрием мнението на експертите за границата между това, което е приемливо и това, което отива твърде далеч.

1. Караш го да избира между теб и майка си

Каквото става въпрос за свекърва ти - може би понякога я поставя на първо място или вашите две личности просто се сблъскват - най-добре е наистина да положиш усилия да разрешиш проблема. В края на краищата тя е причината, поради която мъжът до теб съществува. Освен това, позволявайки да има малки спорове между вас - като да се разочароваш, защото настоява да седне на предната седалка, когато той шофира - да се превърнат в по-голям проблем, поставя бремето върху съпруга ти и това може да го накара да се почувства обиден, казва Ейприл Масини, експерт по връзките и етикета в Бока Ратон, Флорида. "Това ще доведе до неудобство между вас двамата, а не между него и майка му", казва тя. Когато тя започне да те ядосва, Масини предлага да отделиш малко време, за да погледнеш нещата в перспектива. Ще умреш ли, ако я оставиш да седне на предната седалката и се качиш отзад? В момента може да се почувстваш леко разочарована, но може би можеш да направиш компромис. Ако не е така, говори със съпруга си лично за това, да вземете потенциално решение.

2. Очакваш да те слуша като приятелка

Съпругът ти със сигурност трябва да те чуе, когато ти е трудно. Но той не трябва непременно да бъде човекът, към когото се обръщаш, когато просто трябва да споделиш нещо. "Мъжете и жените имат различни цели с комуникацията", казва Дейвид Бенет, експерт по връзки и автор на „Единадесетте грешки по време на среща, които правят мъжете (и как да ги поправят)”. "Мъжете са загрижени за идентифицирането и решаването на проблемите, а жените изразяват чувствата си, за да се свържат емоционално". Така че, ако просто искаш да споделиш нещо, което те безпокои и не искаш някой да те съветва как да постъпиш, тогава помисли да прекараш вечерта с някоя приятелка. В противен случай, очаквайки той да мълчи, може да го накара да се чувства разочарован и да знае, че не ти помага, казва Бенет, докато ти се чувстваш така сякаш не те чува.

3. Искаш да не забелязва друга жена

Бъди честна: Не забелязваш ли привлекателния мъж в кафето или трениращия здраво във фитнеса? Какво ще кажеш за момчето, с което току-що се размина на улицата или онзи, който си видяла да събира зеленчуци в хранителния магазин? Само защото си омъжена не означава, че очите ти не виждат привлекателността, затова, ако забележиш колко красив е някой мъж, не очаквай, че партньорът ти не е видял някоя красива жена. "Гледането е естествено и не е нездравословно, стига да спира до тук", казва Джейсън Аршан Ник, психолог в Калифорния. Разбира се, ако съпругът ти върши повече от това – показва нескрит интерес, флиртува, пита за номера или изневерява - тогава трябва да се изправиш срещу него. В противен случай всичко е наред.

4. Искаш да се откаже от страстите си

Интересите на съпруга ти вероятно са част от това, което те е привлякло в него в началото, така че не негодувай заради времето и енергията, които той влага в тези неща, след като си омъжена. "Когато съпругът ти се отдаде на работата или на хобито си, не цели да пренебрегне семейството, а да се почувства щастлив", казва Бенет. Балансът е ключът: неговата страст не трябва да е за сметка на времето прекарано заедно или когато излизате само двамата.

5. Очакваш да бъде различен човек

Когато сте заедно от дълго време, естествено е от време на време да се чудиш: "Защо се омъжих за този човек?" Но не забравяй, че чертата, която не харесваш в съпруга си може да бъде обратното на това, което харесваш, казва Накя Рийвс, лицензиран брачен и семеен терапевт в Южна Флорида. Например мразиш, че има проблем да действа по график, но обичаш, че е спонтанен. Двете характерни черти могат да вървят ръка за ръка. Така че, да, важно е, че взима децата от футбол, но навикът му да закъснява с 10 минути за вечеря може и да не е толкова голям проблем. Що се отнася до наистина важните задачи, "обясни му къде се вписва задължението за цялостния план на семейството за деня, а след това обсъдете индивидуалните си отговорности", предлага Рийвс." По този начин той чувства, че е част от решението и поема отговорността, а не се чувства пренебрегнат."

6. Искаш да забрави приятелите си

Помниш ли най-добрия приятел на гаджето си, когато сте излизали в началото - онзи, който ти е лазил по нервите - и си помисли, че можеш да „премахнеш“, след като се ожените? Той все още ли е наоколо? Така си и мислехме. Защото, независимо колко дълго сте женени, съпругът ти се нуждае от някого, с когото може да споделя, точно както и ти. Той също се нуждае от хора, които са "негови приятели", а не само от двойки, с които излизате. Има нужда от приятели от своя пол, такива, с които може да бъде мъж. "Ако тези хора ги няма, той ще бъде все по-малко щастлив", казва Масини. „И има голям шанс да свърже тези чувства с теб.“ Няма да забрави автоматично и за приятелките си жени. Разбира се, различно е, когато тя не са в състояние да определи границите или е съблазнителна. Ако това е така, „тогава е време да ѝ каже мило сбогом и да ѝ напомни, че това не в контекста на брака му", казва Раман Дървасула, доктор и клиничен психолог в Санта Моника , Калифорния. Но ако тя изпитва уважение, приятелски настроена е и не представлява истинска заплаха, няма причина за раздяла.

7. Очакваш да помни всеки момент от връзката ви

Докато ти можеш да определиш точно какво си правила, когато си разбрала, че си влюбена, той вероятно само знае, че се чувства по същия начин. И докато ти си спомняш времето и мястото на годежа ви, съпругът ти може би си спомня само датата. Но забравянето му не е защото не го е грижа. Просто мозъкът на мъжете и жените е устроен по различен начин - жените са склонни да помнят емоционалните моменти повече от мъжете. Иначе казано, ако някое събитие е важно за теб, вместо да го държиш тихо на пиедестал, за който знаеш, че ще забрави, кажи му колко е важен този спомен за теб. Маркирай го в календара му. Отбележи го в телефона му. Ако все още не забелязва, бъди директна и спокойно му обясни защо си разочарована. Не е справедливо да му казваш, че е виновен или да очакваш да разбере по телепатичен начин как незабелязването му те е засегнало, казва Рийвс. "Не е реалистично да очакваш, че той интерпретира дълбочината на въздишката ти", обяснява той. Отворената комуникация винаги е по-продуктивна.

8. Искаш да споделя всичките ти интереси

Може да е отишъл с теб на филма, който толкова много си искала да гледаш, защото знае, че наистина си държала на това, но ако не си пада по този филмов жанр, не го карай да отиде на следващия филм или на следващия… "Дай му възможност да усеща отсъствието ти от време на време“, казва Тина Б. Тесина, доктор, лицензиран семеен и брачен терапевт в Южна Калифорния. "Така ще те ухажва отново и ще си наясно, че те оценява." Това е така, защото наслаждаването по отделно на страстите ви укрепва брачната връзка, добавя д-р Тесина. Това дава възможност да дишате и да растете, за да можете да се върнете и да направите нещо забавно с освежен дух.

9. Караш го да се държи зряло постоянно

Знай, че никой не се държи като възрастен през цялото време, но ако се държиш детински по-често, не го карай да е възрастния във връзката, защото това би могло да го накара да се отдръпне. Детинското поведение не означава да избухваш често. Може да бъде по-деликатно, като мълчание или да не показваш привързаност (особено секс), за да получиш своето. Но поведението ти може да доведе до противопоставяне. "Да бъдеш пасивно-агресивен е една от най-разрушителните форми на комуникация в отношенията", казва Рийвс. "Това създава негативен цикъл, който се влошава все повече и създава чувство на гняв и негодувание". Ако смяташ, че съпругът ти ти дължи извинение, не прави чувствата си по-малко важни от това, което са (това е пасивно) и не го атакувай (в което се усеща агресия), смята Рийвс. Вместо това бъди уверена в изявлението "Аз". Казвайки нещо като: "Нараняваш ме, когато ме пренебрегваш, защото ме караш да се чувствам все едно не вземаш предвид това, което трябва да кажа" много ясно изразява мнението ти, как действията му те карат да се чувстваш и води до здравословен разговор.