В една връзка винаги възникват проблеми. И докато едни се развеждат само след няколко години брак, то други заживяват щастливо до края на дните си. Съществуват обаче някои неща, с които дори и щастливите двойки се сблъскват, затова днес ти представяме проблемите и решенията за тях: 

1. Наднормено тегло

Много от двойките качват около 6 килограма след сватбата си. Това се дължи на комфорта и сигурността, които имат след нея. 

Какво да правиш?

Свалянето на килограми заедно е много по-лесно, защото знаеш, че има кой да те подкрепя. Запомни, че мъжете свалят теглото си по-бързо от жените, което е нездравословно. Върни се във форма чрез каране на колело или вечерни разходки заедно.

2. Раждането на деца води до финансови проблеми

Появата на едно дете винаги е придружена с много разходи, а в едно младо семейство това може да бъде причината за сериозни разногласия.

Какво да правиш?

Започнете да спестявате пари, за да имате нещо заделено, ако бебчето ви изненада. Запомни, че има неща, които не са необходими за детето като най-модерната и скъпа количка, например.

3. Конфликтите със свекървата

Връзката между снаха и свекърва или зетя и тъщата е нещо, което съществува от десетки години и е известно на всички ни. Така, привидно нормалните отношения, могат да се окажат прекалено драматични. Разбира се, по-обтегнати са винаги първите, тъй като за една майка никоя жена не е подходяща за сина ѝ.

Какво да правиш?

Най-добрият начин да избегнеш подобни конфликти е да живеете отделно като семейство, а не при някои от родителите. Да, по-трудно е да справяте с парите, но си заслужава. Ако нямате възможност, опитай да поддържаш дипломатични отношения и ако има проблем, сподели със съпруга си.

4. Давате пари за различни неща

Според редица проучвания основната причина за голяма част от разводите са парите. След сватбата личните ти финанси стават общи и това може да доведе до някои проблеми. Често се случва единият да харчи повече от другия, а доста двойки дори избягват да обсъждат наличието на проблема.

Какво да правиш?

Колкото и да не ви се иска, трябва да седнете и да поговорите, защото невинаги ще се справяте по този начин с парите. Помислете за какво ви трябват пари и къде искате да ги инвестирате - почивка, дома ви, нова кола или нещо друго.

5. Дразнят те навиците на партньора ти

След няколко месеца съвместен живот, някои от навиците му могат да започнат да те дразнят. Това се случва при много двойки, но не е повод за притеснение. Все пак, това е нещо, което е част от половинката ти и те е привлякло в него.

Какво да правиш?

Приеми всички тези негови особености и направи компромис, ако държиш на отношенията и любовта ви. Припомни си, че те са част от него, а твоите - част от теб. Опитай се да не им придаваш толкова голямо внимание.

6. Забравянето на важни дати

Когато половинката ти забрави нещо, това може да те натъжи, защото си го приела твърде лично. Всеки забравя и е нормално, освен това може да е прекалено пренатоварен със задачи в работата си. Не забравяй едно - макар и да е забравил годишнината ви, за него важна си ти, а не някакво число на календара.

Какво да правиш?

Ако трябва напомняй на партньора си за важните дати в семейството ви, за да избегнеш бъдещо разочарование.

7. Скучно ви е

Първата година от брака не винаги е безкраен меден месец. Нормално е процентът на флиртовете, романтичните вечери и цветята да спадне. Много двойки успяват да се справят, като разнообразят връзката си и правят някакви нови неща, които да държат искрата запалена.

Какво да правиш?

Приоритетите след брака се променят - особено ако имате общ дом​​​​​​, задължения, вероятно и деца. Обсъдете това на чаша вино в някой ресторант или отидете на кино. И не забравяйте да се забавлявате!

8. Заедно сте 24/7 и това е досадно

Не всички двойки обичат да прекарват всяка своя свободна секунда заедно. Има и от двата типа: едните, които обожават да са заедно, но и други, които искат време и за себе си.

Какво да правиш?

И двамата трябва да имате хобита, които да се различават и да ви доставят удоволствие. И не, няма нищо лошо в това да прекарате уикенда по отделно.

9. Лоши приятели

Когато стане дума за ново семейство, мъжът и жената получават не само нови роднини, но и приятели, които не винаги ще харесват. Понякога приятелите заемат прекалено много място в отношенията ви и дават лоши съвети.

Какво да правиш?

Остави половинката ти да има и друг най-добър приятел освен теб. Не го ограничавай, не критикувай характера на приятелите му, които не харесваш, а действията им. Опитай се да се сприятелиш или се дръж по-добре с тях.

10. Имате различни режими в ежедневието си

Има хора, които се събуждат пълни с енергия, но има и такива, които са нощни птици и не могат да заспят до късно или пък обичат да се забавляват доста навън. Това може да доведе до някои проблеми, които не са толкова катастрофални за брака ви, така че не се отчайвай.

Какво да правиш?

Намерете компромисно решение, защото различните режими не са толкова голям проблем, на който да отдаваш чак толкова голямо значение. Например, можеш да свършиш нещо от задълженията ти вкъщи или да почетеш книга, докато половинката ти спи, нали?

11. Домашните задължения не се разпределят по равно

В много семейства съществува стереотипът, че жената трябва да се грижи за дома, а мъжът за финансите, но ние категорично отричаме това!

Какво да правиш?

Обсъдете разпределението на задълженията - единият може да пере, докато другият мие съдовете.

12. Започнали сте да се карате се за дреболии

Когато недоволството на единия партньор стигне връх, започват споровете за малките неща. Домът се превръща в бойно поле, изпълнено с ярост и викове, но това трябва да се промени.

Какво да правиш?

Не променяй половинката си. Слушай я внимателно и споделяй, когато нещо те тревожи, а не го оставяй да се натрупва в теб. Бъди търпелива и проявявай уважение!

13. Той се заглежда по други момичета

Когато партньорът ти заглежда други момичета, това повод за скандал ли е или трябва да го оставиш да отмине? На този въпрос никой няма да може да ти даде точен отговор. Реакцията на мъжете е, че те го правят като нещо естествено, а не с цел да наранят жената до себе си.

Какво да правиш?

Не си мълчи и го информирай как се чувстваш. Може би той не се усеща, а ти се тормозиш напълно излишно...