Много широко застъпено е мнението, че сънищата показват скритите ни желания, затова, когато започнем да сънуваме как изневеряваме на любимия си човек, няма как да не се притесним и да не се запитаме „Какво наистина означават тези сънища?“.

Ако се е случило само веднъж – няма защо да го мислите, вероятно някой е оставил трайно впечатление у вас през деня и това се е отразило в сънищата ви, но ако подобни сънища се повтарят многократно, тогава може би трябва да предприемете нещо.

Какво да направите, ако имате подобни натрапчиви сънища? Първо си налейте чаша кафе и след това следвайте тези 5 стъпки:

1. Приемете съня и не бъдете жестоки със себе си

Точно така, не се обвинявайте, а бъдете добри към себе си.

Подходете с разбиране към желанието ви да избягате за миг в чужди обятия, все пак се е случило само в съня ви. Няма смисъл да го отричате, да се срамувате и да се обвинявате.

2. Помислете дали сте доволни от живота си

Това, че сънувате как изневерявате, невинаги показва проблем във връзката ви, може би имате някакъв друг проблем в живота ви, който отбягвате?

Помислете дали сте доволни от тези основни области в живота ви: здраве, кариера, начин на живот, финанси, любовна връзка, интимност, цел в живота, социалния ви кръг.

Помислете какво може да направите, за да подобрите положението в тези области. Може би не сте доволни от кариерата си и по всякакъв начин искате да се разсеете от този проблем, затова предпочитате да мислите за сексуални фантазии?

3. Помислете върху чувствата ви в самия сън

Помислете как се чувствате в сънищата ви и може би това ще ви помогне да ги декодирате.

Може би се чувствате пренебрегнати от партньора ви или от приятелите ви, затова сънувате как някой друг ви обръща вниманието, за което копнеете?

Може би в реалността имате ниско самочувствие, но в съня ви сте като магнит за мъжете?

Може би в реалността избягвате конфликтите и се страхувате да говорите за проблемите си, затова търсите утеха другаде и просто искате да избягате от цялата връзка, само и само да не се изправите очи в очи с проблемите ви?

4. Говорете с половинката ви

Как се чувствате от това предложение? Нервни ли сте? Засрамени? Виновни? Откровени? Смели? Подли? Коравосърдечни? Може би тези чувства показват и цялата динамика на връзката ви.

Но ние не ви предлагаме да говорите задължително за сънищата ви. Може би няма да е от полза да си признаете, че сънувате как изневерявате. По-скоро ви препоръчваме да осъзнаете какво ви липсва и да поговорите за това с половинката ви.

Може би имате нужда от повече внимание, от повече приключения или пък дори да изпълните някоя ваша сексуална фантазия, която не ви дава мира.

5. Превърнете съня в реалност... с половинката ви!

Ако тези сънища не ви дават мира, може би просто трябва да ги превърнете в реалност до известна степен.

Разкажете на партньора ви как сте сънували еротичен сън с него и искате да го осъществите. Едва ли ще ви откажат, а така ще внесете адреналин във връзката ви.

Изиграйте същия сценария от съня ви или пък го направете на същото място, което сте сънували. Може би по този начин ще откриете точно това, което ви липсва.