Някои жени са просто неустоими за мъжете, и не е нужно те да са най-съвършените красавици, защото техният чар извира отвътре.

Ето кои са качествата, които мъжете намират за неустоимо привлекателни. Жените, които ги притежават, са възприемани като идеалните съпруги, а не като мимолетно увлечение.

1. Оптимизъм

Мъжете харесват позитивни жени, които могат да се радват на всеки момент от живота. Те самите са като слънца и носят радост в живота на околните. Особено ценното при тези жени е, че те не са вечно недоволни, а могат да се отпуснат и да се наслаждават на момента. Такива жени интригуват мъжете, но най-вече ги карат да се чувстват спокойни и щастливи.

2. Предприемчивост

Мъжете не искат да се обвързват сериозно с жена, чийто ум постоянно витае някъде в облаците. Разсеяността може да е сладка, безпомощността може да ви помогне в началото, но несериозното поведение накрая би втръснало на всеки. Мъжете също търсят човек, на когото могат да разчитат. Затова те харесват жени, които мислят за бъдещето (без да са прекалено властни или обсебващи).

3. Мистериозност

Най-неустоимите жени са изградени от множество пъстри слоеве, а мъжете нямат търпение да разкрият всеки един нюанс от душата им. Такива жени събуждат у мъжете истинска тръпка, защото провокират техния изследователски дух.

4. Не са вманиачени на тема любов

Мъжете веднага усещат кога една жена е отчаяна и иска да има връзка на всяка цена. Не е нужно да ви казваме, че това не е никак секси и плаши потенциалните кандидати. Мъжете предпочитат жени, които са самостоятелни и не се дават твърде лесно. По този начин „победата“ е по-сладка.

5. Не търсят Чаровния принц

Много жени търсят Чаровния принц – идеалния мъж, който ще оправи всичките им проблеми и ще ги превърне в принцеси. Както казахме, безпомощността може да е чаровна в началото, но никой мъж не иска да дундурка приятелката си и да се грижи за нея като за дете. Жените с реалистичен поглед върху любовта и които могат да се справят и сами в живота, са много по-подходящи за съпруги.

6. Увереност

Увереността веднага ни прави 10 пъти по-привлекателни. Разбира се, не говорим за дамите, които се държат надменно и имат самочувствие без покритие, но и жените, които постоянно се срамуват от тялото си, вечно са на диета, все мрънкат как им стои дадена рокля или проявяват нездрава ревност към всяка жена в радиус от 10 метра от мъжа им, също не са привлекателни в мъжките очи. Жената трябва да проявява известна доза скромност, но да е уверена в това, което може и прави.

7. Не са обсебващи

Жените, които постоянно искат да са заедно с партньора си, също изглеждат неуверени и отчаяни в мъжките очи. И психолозите ще ви кажат, че е по-добре да не сте като залепени. Ако обръщате внимание на хобитата и приятелите си, ще поддържате връзката си по-интересна – хем ще имате много повече теми за разговор, хем ще оценявате другия повече, ако не се виждате всяка свободна минута.