Университетът на Кент е провел проучване, което разкрива кои са най-привлекателните черти на лицето при мъжете и жените.

Ние обаче ще съчетаем тези физически черти с най-привлекателните лични качества, защото всички знаем, че истинската красота идва отвътре.

Формата на очите

При жените най-привлекателни са очите с формата на бадеми, докато големите и по-кръгли очи се харесват повече при мъжете.

Контрастът между цвета на кожата и този на очите/устните също е важен.

Лицето на една жена става по-женствено и младежко, ако очите и устните ѝ са подчертани и се създава по-голям контраст между тях и естествения цвят на кожата, докато лицата, при които има минимален контраст, се възприемат за по-мъжествени.

Веждите

При жените за най-привлекателни се смятат извитите вежди, докато идеалното мъжко лице има средно дебели вежди с права форма, които се извиват само в краищата. Друго проучване пък показва, че колкото по-близо се намират веждите до очите ви, толкова по-дебели изглеждат.

Формата на носа

Идеалното женско лице трябва да има малък и тесен нос, докато мъжът трябва да има прав нос със средна дължина. По принцип лицата с прави носове изглеждат по-симетрични, затова и се възприемат като по-привлекателни.

Устните

Както и предполагахме, при жените най-високо се ценят по-сочните устни, докато при мъжете те трябва да са в среден размер – нито тънки, нито пълни.

Според друго проучване мъжете харесват най-много комбинацията между чиста кожа и гримирани очи. А пък червилото изобщо не било важно според тях.

Формата на челюстта

Идеалното женско лице има заоблена брадичка и неизразена челюст, докато дамите харесват мъжете с квадратна челюст.

Формата на лицето

По време на проучването учените открили, че жените харесват мъже с овално лице, докато господата предпочитали жени, чиито лица имали формата на сърце – широко чело и постепенно стесняване на лицето към малката брадичка.

Косата

Според проучването жените харесват най-много мъже с кестенява коса. Колкото до мъжкото мнение интересното е, че на снимка брюнетките категорично печелили по красота, но в реалността мъжете предпочитали да излизат с блондинки. Ходи ги разбери...

Тенът

Според това проучване и мъжете, и жените с по-тъмен тен били по-привлекателни, но според други проучвания мъжете харесват жени и със светла кожа.

Други учени, от Университета на Бристол, стигнали до заключението, че диетата влияе на състоянието и вида на кожата и на привлекателността ни (това и ние можехме да го предположим!). Кожата със златни подтонове се постига чрез каротеноидите, които се съдържат в плодовете и зеленчуците с жълт, оранжев и червен цвят.

Учените от Кент са стигнали до заключението, че лицата на Натали Портман и Давид Ганди са най-близо до идеалния стандарт.

А сега да преминем към личните качества, които се смятат за най-привлекателни:

Активността

Дейните хора са винаги заети. Те успешно комбинират неспирното желание за развитие с кариерата и хобитата си. Дейните хора са си самодостатъчни, имат огромно количество от интереси и не се интересуват от чуждото внимание. Те знаят цената си и затова не държат да блестят в светлината на прожекторите, за да си вдигат самочувствието. Околните са привлечени от тях, защото тези хора са пълни с идеи и с тях може да се разговаря на всякакви теми.

Амбициозността

Хората с амбиция знаят как да постигат целите си. Те са готови на големи саможертви, за да постигнат мечтите си, но накрая го правят. Те са изключително трудолюбиви и постоянно търсят методи за самоусъвършенстване.

Спонтанността

Хората, които са най-спонтанни, са и най-искрени. Те се шегуват със себе си и не страдат от излишна суета. В същото време те могат да са сериозни и с радост помагат на нуждаещите си. Тези хора зареждат и останалите с енергия и позитивизъм. Тяхната живост, самоирония и готовност да помогнат ги правят неустоими.

Сдържаността

Този тип хора са много специални. Техният чар се крие в тяхното благородство, мъдрост и увереност. Те притежават изключителни качества, но са скромни и сдържани. Тяхната дума си тежи на мястото и когато говорят – всички ги слушат. Тяхната сила се крие в спокойствието и разсъдливостта им. Хората винаги ги търсят за съвет.

Добрината

Хората с големи сърца обикновено са преминали през голяма лична драма, но все пак са намерили сили да продължат. Те обичат да помагат на хората и са искрени в радостта си за другите. Няма как тяхната добрина и човечност да не ви спечели.

Родителският инстинкт

Хората, които обичат деца, са по-привлекателни в очите на срещуположния пол. Те са възприемани като мили, грижовни и чаровни. За всеки мъж е важно да види как избраницата му се отнася с децата, защото това разкрива много за характера ѝ. От друга страна, жените не могат да устоят на мъже, които обичат животните и са грижовни към децата.