Има хора, чиято красота не се вписва в общоприетите стандарти; хора, които не следват модните тенденции и не отделят часове наред, за да изглеждат безупречно. Но тези хора притежават неоспорим чар, почти мистична и неземна привлекателност, която пленява всички около тях.

Според известното списание TIME всичко това си има обяснение. Интересното е, че тайната не се крие в никакви физически характеристики.

Отговорът е еднозначен – най-привлекателната черта на всеки от нас са… емоциите! Звучи съвсем логично, но нищо не е толкова просто. Не е достатъчно просто да изразяваме емоциите си, важен е чувствата ти да са искрени и дори по-важно – простички. Най-силно сме привлечени от онези хора, чиито чувства лесно можем да разгадаем. Физическите характеристики не играят никаква роля при общуването.

Според проучването ние подсъзнателно търсим половинка, която да има подобни мисли на нашите и да се ръководи от близки ценности и разбирания за живота. Когато я открием, ние сме неудържимо привлечени.

Тези резултати са базирани на проучванията и експериментите на Силке Андерс от Университета в Любек, Германия. Тя накарала група от доброволци да изгледат няколко клипчета на жени, които били тъжни или уплашени.

След като изгледали клипчетата, доброволците били помолени да оценят жените, които са видели. Оказало се, че доброволците са оценили по-високо онези жени, които изразявали по-лесни за разбиране емоции, независимо от красотата им.

По време на изследването е записана и мозъчната активност на участниците. От резултатите се вижда, че частите на мозъка, които са отговорни за чувството на привличане към някого, заработват по-усърдно, когато доброволецът е сигурен каква емоция наблюдава.

Накратко казано, възможността лесно да разгадаем емоциите на човека срещу нас ни кара да се доверим и съответно да се почувстваме по-близкия с другия. В такива моменти усещаме, че можем да намерим общ език и несъзнателно се чувстваме привлечени от него.

Като заключение можем да ви посъветваме да бъдете по-открити. Фалшивата усмивка лесно се разпознава, а сдържаността няма да ви издигне в очите на околните, затова бъдете себе си – това ще ви спечели любовта на правилните хора.