Неизбежно е след раздялата с някого, когото обичате, да настъпи момент, в който ще се чудите дали връзката наистина е приключила, или има шанс бившият ви да се прави, че ви е преодолял. И ако е така, може двамата да се съберете един ден.

Как да разберете дали раздялата ви е завинаги? На този етап можете да се побъркате в търсене на скрити знаци, че бившият ви в крайна сметка ще се върне, да започне да прекарва време с вас и да поиска да бъдете заедно отново.

В процеса на преодоляване на бивш, жената обикновено ще си позволи да почувства всичките си болезнени емоции, да разговаря с близките си приятели, да прекарва време в анализиране на случилото се във връзката и припомняне на добрите времена. Мъжете, от друга страна, най-вероятно ще погребaт чувствата си и очевидно ще "продължат напред".

Обществото ни учи на това, че на жените да им е удобно да изпитват и да изразяват чувства на тъга. Очаква се една жена да плаче, да споделя с приятели и дори да отиде на терапия, за да се справи с болката от разбитото си сърце.

Мъжете се учат от детството да „се държат мъжки”. Дори когато ги боли, се очаква да изглеждат силни.

Означава ли всичко това, че вашето бивше гадже в крайна сметка ще се върне? Не е задължително. Но ако ви липсва и искате да бъдете отново заедно, ето 7 знака, че бившият ви в крайна сметка може да го направи.

1. Той вече е в нова връзка

Научихте, че бившият ви приятел вече е в друга връзка. Как е възможно? Може ли наистина да продължи толкова бързо?

Експертите посочват, че подобни връзки са често срещани след раздяла. Целият им смисъл е да запълнят празнотата, останала след болезнена раздяла.

Връзката идва с чувство за близост, сигурност и познатост. Много хора скърбят за загубата на тези чувства след раздяла и ги компенсират, като скачат във връзка с друг човек, която е емоционална „лепенка“.

Бившият ви може да влезе във „възстановителна“ връзка, дори когато все още е влюбен във вас. Има редица знаци, които биха ви помогнали да разберете дали новата връзка на приятеля ви е истинска.

2. Излиза с някоя, която е ваша пълна противоположност

Експертите посочват, че понякога бившите се опитват да компенсират свръхболката от раздялата, като намерят някоя, който не прилича на бившите им. Ако новото му гадже не прилича на вас, това е голям знак, че той все още е влюбен във вас, но се опитва да използва новото момиче, за да ви преодолее.

3. Дейността му в социалните мрежи е голяма

Следи ли профила ви в социалните мрежи? Ако бившето ви гадже коментира, споделя неща, които публикувате и харесва публикациите ви, това са признаци, че все още може да изпитва чувства към вас. Момчетата не инвестират времето и енергията си в неща, които не значат много за тях.

Публикува ли прекалено много парти снимки? Чувства, че трябва да заснеме всички „забавни“ събития и взривява акаунтите си в социалните мрежи, защото не е продължил напред. Бившият ви се опитва да ви бомбардира с фотографски доказателства, че е го е направил и ви е "преодолял", въпреки че действията му ясно показват друго.

Но ако не ви следи и го нямате като „приятел“ в социалните мрежи, това означава, че се опитва да продължи напред и не ви иска в живота си, като следва правилото за липса на контакт.

Много пъти поддържането на връзка в социалните мрежи може да бъде нездравословно, защото оставя вратите отворени за комуникация и затруднява и двама ви. 

4. Не е върнал нещата ви

Много подаръци и вещи вероятно са били разменени по време на връзката ви.

Ако бившият ви не ви е преодолял напълно, ще избере да не прибира нещата си, за да може да има оправдание да дойде за тях по някое време. Докато във вашата къща има предмети, които му принадлежат, това е силен знак, че двамата винаги ще имате недовършена работа.

5. Остава същият

Ако обърнете внимание и осъзнаете, че бившето ви гадже опитва нови неща и има нови преживявания, трябва да признаете, че продължава живота си. Направил си е нова прическа или е боядисал косата си? Облича се по различен начин? Умишлено гради нов живот и по-добре повярвайте, че продължава напред.

6. Не е продължил напред

Продължаването невинаги трябва да бъде символично. Понякога хората могат буквално да продължат напред след раздяла, особено ако бившите двойки са работили на едно и също място или имат общи приятели. Ако се отдалечи, означава, че не планира да се съберете отново, защото не ви вижда в бъдещето си.

7. Все още комуникирате

Все още ли си изпращате съобщения и се обаждате един друг като в старите времена? Това е един от най-големите признаци, че вероятно му липсвате и не ви е преодолял.

Ако прекъсне всякакви контакти, изобщо не иска да поддържате връзка. Свършено е. Ако избягва да ходи на места, където бихте могли да бъдете, дори на такива, където обикновено би искал да отиде, усилено се опитва да гарантира, че двамата нямате причина да се свързвате отново.

Сега, след като знаете дали бившият ви все още изпитва чувства към вас, важният въпрос е: Искате ли го да си го върнете?

Не забравяйте, че има причина, поради която нещата първоначално не са се получили. Можете ли да работите над проблема или наистина трябва да приключите?