Доверието и честността са най-важните в една здрава връзка, но понякога се налага да кажеш някои малки лъжи, за да се почувства половинката ти по-добре. Например, в готвенето. Ако той е сготвил, нещо, което няма очаквания вкус, е нормално, да излъжеш и да кажеш, че е вкусно.

Кога е нормално да излъжеш? Ето няколко такива случаи:

1.Когато искаш, да се почувства добре

Понякога приятелят ти може да е разстроен или приятелката ти да откача за малки неща, като това как изглеждат. Приемливо е да им кажеш, че са ослепителни, макар и да не са облечени подходящо. Важното е да не разберат, че ги лъжеш.

2. Когато трябва да покажеш, че някакъв неподходящ, но пък сладък подарък ти харесва

Когато някой иска да направи нещо мило за теб, но не успее да улучи нещата, които ти харесваш, е трудно да се преструваш, особено ако е в началото на връзката ви. Трябва ли да им кажеш истината? Винаги можеш да излезеш от ситуация, казвайки неща като “ Благодаря, че си се сетил за мен”. Когато една връзка продължи достатъчно, те ще научат какво ти харесва и какво не е по вкуса ти.

3. Когато трябва да се държиш мило в досадни ситуации

Често се налага в една връзка да подкрепяш партньора си, да му помагаш с неща, които не харесваш, или да участвате заедно някъде, където не желаеш. Например, партито с колегите му или странният разговор с някой роднина. Не трябва да показваш, че не желаеш да правиш това, с което си се заела.

4. Когато криеш нещо, от което те е срам, по време на първите срещи

В началото на една връзка е съвсем нормално да криеш малки неща, които се притесняваш да споделиш или да направиш. Ако връзката ви продължи, трябва да си честна.

5. Когато се преструваш, че не си се разсеяла по време на секс

Ако се разсееш по време на секс, не го приемай като голям проблем. Често се случва, но половинката ти не трябва да разбира, защото би си помислил, че е скучен в леглото. Вместо да му казваш истината, можеш да си измислиш нещо, че си имала някаква фантазия с него или подобно.

6. Когато изпращаш секс съобщения, че си по бельо, а всъщност си по пижама

Сякаш има закон, в който момчетата започват да пишат такива съобщения, когато се преоблечеш в някакви удобни дрехи. Важното е да продължиш фантазията им, за да стане по-интересно. Бъди креативна.

7. Когато не кажеш, че си имала мокри сънища с бившия ти приятел.

Когато искаш да разкажеш на половинката си за готиния колега на работа или момчето, което се е опитало да те свали в бара, трябва да внимаваш много. Сподели му, ако знаеш, че те са заплаха. Ако го кажеш просто така, ще се чуди защо си го споделила. В такъв случай се запитай дали би искала някой да ти каже същото на теб.

8. Когато се преструваш, че не си гледала още епизоди от любимия ви сериал

Първите няколко пъти няма да е проблем, ако се правиш на изненадана, когато той пусне епизодите, които ти вече си гледала, но не го прави постоянно.

Когато връзката ви започне да става все по-здрава, няма да чувстваш нуждата да казваш тези малки лъжи. Ще сте се опознали много повече и честността ще бъде на първо място.