Знаете ли, че има екип от изследователи на данни, които проучват любовния живот във Фейсбук. Благодарение на техния изследвания, изкуственият интелект може да предвиди кога ще имате връзка и то с невероятна точност.

Ето и кои са знаците, които издават развитието на любовния ни живот в социалната мрежа. Facebook изучава любовта, анализирайки други двойки. Не всички потребителите споделят в статус дали имат връзка, или не. Изследва се поведението на потребителите, които са отбелязали в статуса си, че са във връзка, като активността им се сравнява с тази на други хора.

1. Какво ще се случи, ако Фейсбук заподозре, че имате връзка с някого:

- Ще започнете да виждате повече публикации от този човек;
- Той ще се появява по-напред сред потребителите в чата;
- Често ще се появяват напомняния за общи спомени.

2. Facebook чете всичко, което пишат хората във връзка

Доказано е, че около 100 дни, преди да започна връзка, потребителите са склонни да използват думите „любов“ и „щастие“ в съобщения или в постове.

3. Фейсбук знае каква ще бъде възрастта на бъдещата ви половинка

Колкото по-възрастен е потребителят, толкова по-малък е шансът бъдещият му партньор да бъде на същата възраст. За хората на 20-годишна възраст, партньорите са около 1 или 2 години по-големи. А хората на 40-годишна възраст биха могли да започнат връзка с потребителите с разлика във възрастта 5 или 6 години.

4. Социалната мрежа знае месеца, в който ще срещнеш нови хора

Всеки август потребителите добавят нови приятелите, повечето от които чужденци. Причината е ясна – това е месецът, през който повечето хора ходят на почивки. А когато сме далеч от дома, сме по-склонни да създаваме нови приятелства.

5. Facebook знае кога сте влюбени

Представете си, че сте на 23 години. Ако и двамата с вашата половинка промените статуса си на „Във връзка“ и той остане непроменен за 3 месеца, шансът отношенията ви да бъдат сериозни е много голям. Според изследователите има шанс да останете повече от 4 години заедно.

6. Фейсбук разбира кога се карате

Голяма част от двойките, които се разделят, го правят през февруари или между май и юли. Причините са: Свети Валентин или предстояща почивка, която единият от партньорите иска да прекара без половинката.

7. Социалната мрежа може да предскаже раздялата

Около седмица преди раздялата потребителите започват да комуникират доста повече с приятелите си. А през самия ден съобщенията и коментарите от приятелите се увеличават с 225%, защото оказват морална подкрепа.

8. Facebook е сигурен, че любовта удължава живота

Хората, които използват социалната мрежа, за да комуникират с любимите, живеят по-дълго от тези, които се ограничават само с комуникация на живо.