Даваме много пари за избелване на зъбите. Тези процедури са доста скъпи и трябва да се повтарят отново и отново. Но забравяме, че къщите ни са пълни с продукти, които могат да ни помогнат да имаме холивудска усмивка.

Вярваме, че обикновените стоки могат да създадат магия, ако ги използваме правилно. И затова сме готови да споделим с вас няколко трика за избелване на зъби, които лесно можете да повторите у дома.

1. Джинджифил и сол

Какво ви трябва: джинджифил, сол и лимон.

Начин на употреба: Настържете малко парче джинджифил с ренде. Вземете 1/4 чаена лъжичка сол и я добавете към джинджифила. Нарежете парче лимон, изцедете сока в сместа и разбъркайте добре. Нанесете с четка за зъби.

2. Каолинова глина

Какво ви трябва: каолинова глина.

Начин на употреба: Просто нанесете каолиновата глина върху зъбите си и ги измийте добре с четка за зъби. Не използвайте много натиск, направете го внимателно. След това изплакнете устата си с чиста вода.

3. Английска сол

Какво ви трябва: Английска сол, вода.

Начин на употреба: Смесете сол и вода на равни части. Разбъркайте, докато солта се разтвори напълно. Нанесете сместа върху зъбите си с четка за зъби. Можете също да правите гаргара с нея и след това да изплакнете устата си с чиста вода.

4. Листа от нийм

Какво ви трябва: листа от нийм, вода.

Начин на употреба: Оставете листата от нийм в тенджера с вода, докато заврят. Прецедете, така че течността да е чиста. Оставете го да се охлади и правете гаргара с получения разтвор.

5. Листа от мента и кокосово масло

Какво ви трябва: листа от мента, кокосово масло.

Начин на употреба: Смелете листата и ги добавете към кокосовото масло. Разбъркайте добре и нанесете сместа върху зъбите си с четка за зъби. Не използвайте много мента, 3-5 листа са повече от достатъчни.

6. Водороден пероксид и сода за хляб

Какво ви трябва: водороден пероксид, сода за хляб.

Начин на употреба: Смесете содата за хляб с водородния пероксид в съотношение 1: 2. Разбъркайте, докато се образува паста. Внимателно измийте зъбите с тази смес и след това изплакнете устата си с голямо количество вода.

7. Какао на прах

Какво ви трябва: какао на прах и вода или кокосово масло.

Начин на употреба: Смесете какаото на прах с кокосовото масло или вода. Разбъркайте ги в паста. Измийте зъбите си, както обикновено, с тази смес.

8. Оцет и сода за хляб

Какво ви трябва: сода за хляб, ябълков оцет.

Начин на употреба: Смесете 1 чаена лъжичка ябълков оцет с 1 чаена лъжичка сода за хляб. Разбъркайте ги, докато образуват хомогенна смес. Измийте зъбите си с получената паста и изплакнете устата си с много вода.

Моля, обърнете внимание, че всички тези средства трябва да се използват внимателно. Използвайте тези методи 2-3 пъти седмично в продължение на няколко седмици и правете почивки. Ако започнете да чувствате болка или чувствителността на зъбите ви се увеличи, незабавно спрете процедурата.

За кои други начини за избелване на зъбите знаете? Предпочитате ли да избелвате зъбите си у дома или в зъболекарския кабинет?