Обикновено смятаме, че любовта означава кутия с шоколадови бонбони във формата на сърце или последната страница в книга с разкази, но в действителност обичта не е лесен подвиг или приказка. През 2020-та година търсенето към любовта прилича повече на среща онлайн, която не стига никъде, освен на романтичен монтаж. На всичкото отгоре тази година наподобява филм на ужасите повече отколкото романтична комедия, а повечето от нас имат вродени навици, които ни пречат да имаме възможно най-щастливите отношения. Кратка, но важна странична бележка - ако една връзка не е високо в списъка ви с приоритети, то тогава, момичета, и тази статия не е предназначена за вас.

Но за тези, които искат перфектна връзка, ето добрата новина - можем да поправим лошите навици, които ни пречат да открием чисто щастие в отношенията, но това изисква брутална самоискреност и преоценка какво наистина означава „щастие“. Независимо дали вие и вашият партньор продължавате да се затваряте в една и съща борба или прехвърляте всяко приложение за запознанства без резултат, ето осем изненадващи навика, които може да навредят на любовния ви живот.

1. Имате проблеми с ангажираността в други области на живота си

Така че вие сте напълно отдадени на партньора си (поздравления!) или може би сте толкова готови да бъдете във връзка, за която знаете, че ще влезете, ако сте намерили подходящия човек. Ако обаче сте недоволни в града, в който живеете или не можете да се придържате към една работа, проблемите с ангажираността може да се появяват в други области на живота ви. Проблемът с въпросите за ангажираност без връзка засягат любовния ви живот? Ако чакате голяма промяна в живота като преместване в нов град или започване на нова работа, може да не сте толкова отворени за нова връзка, колкото може би си мислите.

Когато чакате животът ви да се промени, може да се колебаете да създадете връзка с друг човек (включително задълбочаване на тази с настоящ партньор) от страх от непознатото. Затова работете върху постигането на желания от вас живот, преди да се съсредоточите върху намирането на партньор или разберете как сегашният ви приятел ще се впише в мечтания живот, който искате да имате.

2. Искате връзка толкова много, че няма значение с кого е

Представете си това - наистина, наистина искате да се омъжите, така че пренебрегвате всякакви червени знамена и предупредителни знаци, защото вече сте инвестирали твърде много време в настоящата си връзка. Или може би рано се привързвате към нови хора, защото мислите, че са "Единственият" (просто сте уморени да сте необвързани!). Звучи ли ви познато? Може да се интересувате повече от връзка, отколкото от това да сте в правилната такава. С други думи, вие сте по-влюбени в идеята за любовта, отколкото в човека, което не е точно настройване на вашата връзка за успех.

Ако се окажете толкова готова да срещнете „Единствения“, че пренебрегвате червените знамена или искате хора, които не си заслужават, отделете време, за да проучите защо желаете да сте във връзка. Това е просто да имате „плюс-един“ или да живеете възможно най-добрия си живот? В крайна сметка всичко, което искаме, е да бъдем щастливи. Не забравяйте, че отношения по грешни причини няма да ви доведе до това да сте необвързана.

3. Отговаряте веднага на всеки всяко съобщение, имейл и т.н.

2020-та е - по-голямата част от нас са пристрастени към телефоните си. Може би изпитвате нужда да реагирате незабавно, когато съобщението от шефа ви се появи в 21:30, или искате да се свържете с приятелката си веднага, когато ви изпрати съобщения за проблеми с момчета (#beentheredonethat). Но това, че сте бомбардирани от постоянни разсейвания, означава, че не присъствате в момента и следователно не сте с партньора си и не му обръщате пълно внимание.

Освен това тренирате мозъка си да се съсредоточава върху всичко, освен настоящия момент, което означава, че потенциално добри отношения могат да ви подминат (и нямаме предвид случайно да плъзнете наляво, когато искате да прекарате пръст надясно). Изключете известията, планирайте определено време за телефона и след това активно работете върху сегашния момент.

4. Не искате това, което желаете

Ако имате проблеми с комуникацията за нуждите си - независимо дали е със семейството, приятелството или в офиса - вероятно ще имате такива с комуникацията и в романтична връзка. Очаквате ли шефът ви да ви даде повече отговорности или искате сестра ви да ви се обажда повече, но не давате гласност на това какво искате и как се чувствате? Ако имате очаквания без комуникация, имате нужда от някого, който да прочете ума ви, а не от партньор в живота.

Вместо това практикувайте да искате каквото желаете с уважение и съпричастност. Насрочете среща с шефа си, за да отидете там, където можете да поемете повече отговорности, и уведомете сестра си, че ви липсва и ви се иска да говорите повече. Комуникацията във всички останали взаимоотношения в живота ще ви помогне да общувате по-открито и ефективно, когато намерите подходящия човек, с когото да бъдете. Ако перфектната връзка е това, което искате, комуникацията е ключът да стигнете до там.

5. Очаквате перфектни отношения

Да, тази статия е за това как да намерите или постигнете „перфектна“ връзка, но едно от нещата, които може да ви пречат да намерите правилната такава, е да се стремите към съвършенство. Нека обясним: „перфектната връзка“ трябва да означава здрава, щастлива и уважителна любов между двама души. Това не трябва да значи, че винаги ще се разбирате или партньорът ви няма да има недостатъци. Очакването на отношенията ви (и на партньора ви) да бъдат безупречни ще доведе до нереалистични очаквания, които не могат да бъдат изпълнени, без значение с кого се срещате. В най-добрите отношения любовта трябва да е перфектна, но партньорът ви не трябва да бъде. Приемете хората такива каквито са, но чакайте такива, които не трябва да се променят, за да ги обичате.

6. Не харесвате тялото си

За съжаление, понякога телата ни пречат да открием или да имаме страхотни отношения. Не, не защото има нещо лошо в тях, а защото ние смятаме, че е така. Липсата на увереност често е номер 1 нещо, което ни спира да намерим страхотна връзка или да се обвържем със страхотен човек, с когото да бъдем. Притесняваме се, че не заслужаваме любовта, която искаме или изключваме хората, защото смятаме, че не сме в съответствие с техните стандарти. Когато намерим някого, който също ни харесва, липсата на самочувствие може да повреди интимността на отношенията (ниската самооценка буквално убива сексуалния нагон).

Вместо да се фокусирате върху това, което другите хора мислят за вас, започнете да се съсредоточавате повече върху това, което вие мислите за тях. Очевидно сте в съответствие с техните стандарти, но те дали са според вашите? Не забравяйте, че начинът, по който се чувствате към тялото си, не е отражение на начина, по който изглежда или как другите ви виждат. Повишете самочувствието си и знайте, че увереността е по-секси, отколкото някога може да бъде размерът на панталоните.

7. Не изграждате здравословни навици

Чувате, че трябва да обичате себе си, за да ви обича някой друг. Въпреки че това е вярно, мислим, че има смисъл да казваме, че ако не се грижите за себе си, няма да можете да се погрижите за някой друг (или да очаквате, че някой друг ще го направи за вас). Когато се грижите за себе си (т.е. давате приоритет на психичното си здраве, храните тялото си с хранителни вещества, за които жадува и сте интуитивни относно това кога и какво трябва, за да се чувствате най-добре), отделяте различна енергия, която не само привлича хора към вас, но, което е по-важно - ще ви накара да се чувствате различно за себе си и живота си. Работете върху нарушаването на лошите навици, прилагайте лесни такива, които правят живота ви по-добър и станете по-щастлив човек.

8. Чакате краен резултат, за да се почувствате щастливи

Казахме го преди (и определено ще го кажем отново), но удовлетворението в живота ви е умение, а не обстоятелство. Ако чакате друга работа, по-добро повишение, нов апартамент, тонизирано тяло или сериозна връзка, за да се почувствате най-накрая щастливи, никога няма да го постигнете. Не е клише - това е най-мощният начин да извлечете от живота си това, което искате (включително перфектни отношения). Бъдете щастливи тук и сега, без значение каква е работата ви или статуса на връзката ви. В крайна сметка, най-лесният (и единствен) начин да постигнете отношенията, които ще ви направят щастливи, е да не чакате за партньорство, което ще покрие всичките ви критерии, а просто да сте щастливи и след това да намерите „плюс-едно“ към вече приятния ви живот.

Кои от тези навици сте изпитвали преди?