Жените са мистерия за мъжете и не си мислете, че обратното не е вярно!

Много от нас са свикнали да слагат всичко около себе си под общ знаменател и да поставят етикети. Истината е, че мъжете са точно толкова „сложни“, колкото и дамите. Вярно е, че голяма част от мъжкото съсловие действа по сходен начин, но това се дължи на множество фактори. Друга, обаче крие в себе си дълбоки и интересни неща, които не бива да подценяваме.

Предлагаме ви няколко мита, които нямат нищо общо с истината, при това изречени от мъж...

1. Мъжете не са емоционални

Грешка! Мъжете са емоционални и то много повече, отколкото си мислите. Общестовото е наложило, че емоцията е равносилна на слабост, която мъжете изразяват много рядко. Още от деца жените са научени да изразяват чувствата си, като си играят с кукли, да се грижат за другите – все неща, които са свързани с нежната половина от характера на човек. Мъжете от друга страна, играем видео игри с насилие и се занимаваме с „мъжки работи“. Така, често, когато се опитваме да изразим емоциите си, ние, мъжете, всъщност се ядосваме... За щастие, нормите спрямо половете започват да се променят, което носи надеждата, че израза на чувствата ни няма да е толкова фрапиращ за обществото.

2. Мъжете мислят само за секс

Ще откриете, че в една по-дълга връзка жената е по-сексуално активна от мъжа. Мога да го кажа от личен опит. Когато жената е обвързана, просто има възможността да прави точно толкова секс, колкото поиска, при това без да изпитва вина за това. Иначе ще бъде „осъдена“ от обществото като „лека“ жена.

3. Мъжете не обичат жената да изкарва повече пари

Умният и интелигентен мъж няма проблем с подобно нещо. Някога мъжете са били източника на финансите вкъщи, но ролите днес са толкова изравнени, че няма как мъжкото съсловие да роптае срещу това. Единствената причина, поради която един мъж може да се притесни в такава ситуация е, ако иска да обгрижва половинката си повече, отколкото може да си позволи. В повечето си връзки аз съм изкарвал повече от половинката си. В настоящата ми обаче... е обратното. И аз се чувствам горд с нея! Обожавам факта, че тя успешна в нещата които прави. Не мисля, че някога бих допуснал общоприетите роли на мъжа и жената в обществото, да попречат на хубавите ми отношения с нея.

4. Мъжете се интересуват само от външния вид на жената

Това е глупаво! И мъжете, и жените търсят сходни неща, особено стане ли въпрос за дългосрочен партньор. Когато няколко пъти ти разбият сърцето, качествата, които търсиш в бъдещата си половинка стават още повече. Вярно е, че като по-млади сме малко повърхностни и винаги търсим „секси“ дамите.
В резулат, разбираме, че външният вид съвсем не е всичко. Да, важно е как изглежда жената до нас, но не и на първо място!

5. Жените са по-несигурни в любовния живот, отколкото мъжете

Време е да стане ясно, че и мъжете могат да се чувстват несигурни. Но тъй като това е друг признак за слабост, не смеем да си го признаем – особено когато става въпрос за интимни отношения. За пример мога да дам следното - не сме сигурни как възприемате тялото ни, дали точно това, или другото ви харесва. Изложили ли сме се? Сравнявате ли ни с последния мъж, с който сте били? Е, май с това изчерпвам темата.

6. Мъжете са егоистични любовници

Това е голяма лъжа! Може да става въпрос за лошите момчета, които мислят само за собствения си оргазъм, но мъжът, който знае какво прави, изпитва истинско удоволстиве, когато вижда, че жената до него е задоволена. Даже гордост! Липсата на стремеж да доставиш наслада, може само да говори за сериозността на отношенията ви. Ако един мъж обича силно жената до себе си, ще намери всички възможни начини да я накара да се чувства щастлива. Това определено включва оргазъм!

7. Ако един мъж не стигне до края, значи не ви харесва

Още една заблуда! Имате ли представа колко се обвиняваме, когато нещо в сексуален аспект не е наред? Но като много жени, мъжете понякога също не могат да достигнат края, най-вероятно по същите причини. Няма нищо общо с вас... Алкохол, строга диета – може да бъде всичко. Наистина всичко! Повечето от нас подценяват факторите, които имат влияние върху мъжкото тяло.

8. Мъжете не могат да се сприятеляват с жени

Защо не? Да вярвате, че мъжете и жените не могат да бъдат приятели е предразсъдък. Защо трябва да свеждаме всичко до сексуалните отношения помежду ни? Вече сме големи хора! Около себе си аз имам много жени, които са ми чудесни приятели. Признавам си, че с някои от тях съм искал да имам връзка, но не с всички. Винаги се оказваше, че е просто етап. И най-важното -осъзнах, че не си струва да развалям стойностните отношения, които имаме, със сексуални!

Дами, моля ви обърнете внимание на горните неистини и бъдете по-благосклонни към нас. Ние имаме нужда от вас, защото правите света ни много по-красив и смислен! Наистина!