1. Грижи се за душата си

Отделяй време да оставаш насаме със себе си. Да се грижиш за вътрешния си мир...

Да откриеш нещо, което обичаш, и да го направиш част от живота си, е прекрасен начин да израстваш. Ако не знаеш какво обичаш, най-добрият начин да го намериш е на принципа на пробата и грешката. По-добре опитвай нови неща и се отказвай от тях, ако не ти допаднат, отколкото да не опитваш нищо.

2. Спри да се сравняваш с другите

Всички го правим, но това не значи, че е правилно. Външният свят непрекъснато ни провокира да се сравняваме – списанията, които четем, телевизията, която гледаме, модата, която следваме. Опитай се да устоиш на всичко това. Да му обърнеш гръб. Важната си ти. Всички сравнения се базират на илюзии. Никой не е перфектен, дори да ти се струва точно обратното. Затова спри да се се сравняваш. И да се подценяваш. Напълно достатъчно е да бъдеш такава, каквато си.

3. Забрави очакванията за бъдещето

Когато се опитваш да предвидиш всичко, ти всъщност се опитваш да ограничиш безкрайните възможности, които ти предлага бъдещето. Ако искаш да бъдеш щастлива, живей в настоящето. Спри да се тревожиш, спри да прогнозираш. Отпусни се. Дишай. Бъди тук и сега.

4. Не купувай ненужни неща

Не забравяй, че повечето от нещата, които имаш, всъщност не са наистина необходими. Материалните придобивки са хубави, но помни, че за всяка една от тях си заплатила с времето си. Помисли върху това следващия път, когато ти се прииска да си купиш поредната рокля, която няма да облечеш повече от два пъти.

5. Не се бори срещу промените

Когато спреш да се бориш да върнеш това, което е било, ще спреш да хабиш енергията си напразно. А след това ще почувстваш огромно облекчение. Разбери, всичко се променя. Нищо не остава същото. Понякога тази промяна ни харесва, понякога – не. Но се научи да я приемаш. Така ще живееш по-лесно.

6. Спри да се интересуваш какво мислят другите за теб

Сама позволяваш на други да направляват живота ти, когато се тревожиш за това, което си мислят за теб. Твоят път е различен, уникален. И само твой. Тръгни по него. Не търси нечие одобрение. Важното е какво ти казва сърцето.

7. Няма принцове на бели коне

Защото няма и принцеси. Никой мъж няма да отговори на идеализираната ти представа за Господин Идеален. Просто защото никой мъж не е идеален. Но не забравяй – и ти самата не си идеална. Затова, преди да си недоволна от него, запитай се: има ли за какво той да е недоволен от теб? Ако отговорът ти е "Да" и въпреки това той не се сърди и не те критикува, може би е време да погледнеш с други очи и на неговите „недостатъци”.

8. Обичай се

Не прави компромиси, които те карат да си мислиш, че предаваш себе си. Не се поставяй на заден план. Не отлагай моментите, в които ще се погрижиш за нуждите си. Ти си жена. После си майка, съпруга, дъщеря. Обичай и уважавай жената в себе си. Тогава и хората около теб ще я обичат и уважават.

Автор: Неизвестен