Ако забележите тези признаци в партньора си, тогава бъдете готови за предстояща раздяла.

Понякога, колкото и да се опитваме да съхраним любовта на партньора ни, съдбата решава друго. Хората сме живи същества и затова понякога чувствата ни могат да изчезнат. Ето защо, за да не измъчвате себе си и своята половинка, понякога най-доброто решение е раздялата. А един от начините да осъзнаете това могат да бъдат следните сигнали от мъж, които показват, че той е загубил интерес към вас.

Нека кажем веднага, че не трябва да се паникьосвате, да го засипете с въпроси „в кой момент всичко се обърка“ и да се потопите в бездната на душевното търсене на отговори. Всичко това няма да доведе до нищо добро. Затова просто си позволете да направите кратка почивка от връзката си и точният човек за вас скоро ще влезе, или ще се върне, в живота ви.

Обидни думи

Когато човек е влюбен, той не забелязва недостатъците в партньора си. Затова един от първите признаци, че партньорът ви е загубил интерес към вас, са упреците и всякакви неприятни думи по ваш адрес. Понякога критиката може да бъде градивна и наистина може да ви бъде полезна, но не и когато идва от любимия ви отново и отново. Ето защо, ако вместо комплименти и думи на подкрепа чувате само укори, това е причина да помислите дали си струва да продължите по-нататъшните си отношения с този човек. 

Рядко прекарвате време заедно

Въпреки факта, че според много хора ключът към здравата връзка се крие в една проста формула: “трябва да се чувствате добре заедно, а още по-добре по отделно”, прекарването на време заедно е изключително важен аспект в един хармоничен съюз. Ако забележите, че първоначалният период, изпълнен с любов и романтика, е последван от поредица от ситуации, в които партньорът ви избягва да прекарва време с вас, то това е един от признаците, че вашата връзка има сериозни проблеми. Не забравяйте, че когато един мъж наистина се интересува от една жена, той ще иска да прекарва възможно най-много време с нея.

 

Рядко сте интимни

Редовният и качествен секс е една от основните съставки на хармоничната връзка. В случай, че вашият партньор все по-малко има желание за интимност, избягва целувки и всяка друга сексуална активност, тогава трябва да внимавате. Според много психолози, ако мъжете станат по-малко склонни да осъществяват физически контакт, това може да е знак, че партньорът ви е загубил интерес към вас.

 

Няма особен интерес към вашите преживявания и постижения

Колкото и силни и независими да сме, топлите думи и рамото, на което да склоним глава, никога не са излишни. Обикновено сериозният партньор винаги бил споделил с вас трудни моменти, както и радостните такива. Ако забележите, че той все по-малко се интересува от това, какво се случва в живота ви, говори само за себе си и не се стреми да разбере какво изпитвате в душата ви, това означава, че той вече не се нуждае от вас.

Обръща внимание на други момичета

Случаен поглед, приятен комплимент и двусмислени коментари, по адрес на непознати жени - всичко това далеч не е нещо обичайно за мъж, който е във връзка. Ако вашият партньор тайно или още повече открито се възхищава на друга жена, това означава, че той изобщо не се интересува от вашите чувства и се опитва да ви ядоса по някакъв начин, за да си намери причина да сложи край на тази връзка.

Той е загубил интерес към вашето обкръжение

Един любящ мъж може да не е възхитен от идеята да прекара още един уикенд на гости у родителите на партньорката си, но той би се съгласил, защото това ще е от голямо значение за нея. Ако той се опитва по всякакъв начин да избегне общуването с вашите близки и дори с приятелите ви и не е готов да отстъпи и да направи компромис, тогава това е знак, че вашият партньор не иска да полага усилия в името на връзката ви, което означава, че вие не сте от особена важност за него.

Вече не спорите

Нормално е да ни се струва, че разногласията в една връзка не носят нищо добро. Всяко неразбирателство обикновено е последвано от скандали, викове и спорове, които рядко водят до щастлив край. Но както някои сапунени сериали ни напомнят, резултатът може да е различен. След бурен скандал сте обхванати от страст, която завършва със секс за сдобряване.

По този начин, ако вашият партньор загуби желание да спори с вас, това показва пълното му безразличие към отношенията ви. Все пак спорим, когато искаме да ни видят и чуят.

Ето защо, ако вашият човек е готов да се откаже и да отстъпи, а вие сте в настроение да обсъждате отношенията си, макар и войнствено, това показва, че той не иска да полага усилия за поддържане на стабилност във връзката.

Манипулиране и пренебрегване на вашите чувства

Ако сте забелязали, че напоследък в повечето ситуации се оказвате виновни, то това е добра причина да се замислите какво точно се случва. Факт е, че когато партньорите се стремят да поддържат връзката си, те са готови да направят отстъпки и да се съгласят на компромиси, да приемат различни страни един към друг и да бъдат подготвени за факта, че мненията им може да се различават по едно или много неща.

Ако човек не е готов да се постарае в името на вашето бъдещо щастие и изобщо не го интересуват вашите чувства, тогава той използва най-ужасното оръжие срещу вас - манипулацията. Той изобщо не се интересува дали ще разбие сърцето ви и ще срине психическото ви здраве и всичко това се случва, защото сте станала напълно безразлична за него.