Изневярата се възприема като един от най-разрушителните и болезнени проблеми в една връзка. Да измамиш човека, в когото се предполага, че си влюбен, е грешка, която разкрива други сериозни проблеми между партньорите. Често обаче, изневярата не е последната буря и не тя носи облаците на разочарование, които се събират над двойката от дълго време.

Съществуват и други, много по-сериозни проблеми, които са катастрофални и могат да бъдат причина за раздяла. Ето 8 от най-често срещаните:

1. Любовта вече не е „във въздуха“

В началото на връзката си хората се гледат като през розови очила. Но с течение на времето, или защото сме свикнали с партньора, или започваме да виждаме недостатъците му, магията на любовта започва да избледнява... Така че, ако разбереш, че искрицата на твоята любов е изчезнала и не усещаш, че показваш обич, имаш проблем и е време да поговорите за това.

2. Натрупване на негативизъм

Лошите черти в характера или неподходящото поведение могат да доведат до гняв към партньора. Ако любимият ти те кара да се чувстваш неудобно, трябва да го обсъдиш с него. В противен случай, рано или късно всички отрицателни емоции, които си насъбирала в себе си, ще излязат наяве и ще трябва да се изправите пред ситуация, която ще бъде много по-сериозна от тежък разговор.

3. Преиграване

Проблемите са неизбежни в една връзка, но трябва да умеем да отсяваме важните. Докато да критикуваш партньора си за прекалено харчене е разумно, постоянните напомняния да вдига седалката в тоалетната е досадно. Силните взаимоотношения се основават на взаимни компромиси и споровете за незначителни неща могат да се превърнат в проблем, а това означава, че не можеш да приемеш половинката си такава, каквато е.

4. Ревност

„Това усещане е в мен и те обвинявам, но истината, е че това е мой проблем... Това е глупавата ми несигурност...” този цитат от песента на Франки Милър казва всичко. Ревността е негативно чувство, което ни кара да обвиняваме партньора си поради нашите собствени вътрешни страхове. Тя е сериозен проблем, пред който са изправени много двойки. Ревнивият партньор трябва да се научи да управлява емоциите си по здравословен начин.

5. Липса на комуникация

Контролирането на емоциите е важно, но изразяването им е от решаващо значение. Ако не можем да споделим най-интимните си мисли с любимия, връзката не е на прав път. Всъщност липсата на комуникация е често срещан проблем и не само защото един от партньорите не е в настроение за разговор. Забързаният начин на живот също може сериозно да засегне честотата на обсъжданите неща между двойката.

6. Манипулативно поведение

То помага да се наложи контрол върху другия и обикновено се извършва нежно, за да заблуди манипулирания. Ако партньорът ти показва такова поведение, е крайно време да решиш дали трябва да си с някого, който иска да те контролира.

7. Страх от самота

Това е един от най-дълбоките ни страхове, а също и добро извинение за някои хора да останат с партньор, когото вече не обичат. Но да не си тръгнеш от човека, когото вече не обичаш е нож с две остриета. От една страна поддържаш взаимоотношения, които водят до задънена улица, а от друга - губиш ценно време, за да намерим по-добър партньор.

8. Лъжи

Въпреки че „белите“ лъжи се считат за безвредни и дори заздравяват връзката, ако се каже, че пощадяват чувствата на партньора, лъжата е лоша идея. Успешните взаимоотношения се основават на доверие и ако често лъжеш половинката си за сериозни неща, имаш проблем с доверието и трябва да го разрешиш бързо.