Хитлер е смятан за един от най-ужасните и зли диктатори, живели някога. Всички сме запознати с расистките му възгледи и с Холокоста. Знаем, че заради неговите наредби са избити милиони. Но фактите, които днес ще ти представим, разкриват една непозната страна от личността му.

1. Харесвал е едно еврейско момиче

Колкото и да е странно, Хитлер е бил влюбен в еврейка, докато е бил още в училище. Името ѝ било Стефани Исак и тя не е знаела за чувствата му. По това време Хитлер бил много срамежлив и нямал куража да ѝ се обясни в любов. По-известен факт е, че лекарят на Хитлер също е бил евреин.

2. Имал е само един тестис

По време на Първата световна война Хитлер е ранен и лекарите трябва да премахнат единия му тестис, за да спасят живота му. Инцидентът се случва по време на Битката при река Сома през 1916 г. Много хора смятат, че това обстоятелство е предизвикало комплекса му за малоценност. 

3. Имал е храносмилателни проблеми

Хитлер е страдал от храносмилателни проблеми през целия си живот. Имал е чести стомашни болки, газове, хронична диария и е усещал дискомфорт след всяко хранене. Опитал е 29 различни лекарства за проблемите си, но така и не успял да се излекува. Същевременно е искал да прикрие проблема си на всяка цена.

4. Искал е да стане свещеник

Когато е на 4 годинки, Хитлер пада в езеро в средата на зимата. Момчето нямаше да оцелее и световната история нямаше да е същата, ако един свещеник не беше спасил живота му. Хитлер е толкова повлиян от станалото, че решава един ден също да стане свещеник. Но вероятно по-късно е осъзнал, че не иска да служи на Бог, а самият той да се превърне в такъв.

5. Имал е много освободено поведение с жените

Като ученик Хитлер може и да е бил срамежлив, но по-късно това въобще не е така. Според някои историци Хитлер често е извършвал сексуални посегателства към жените около него. Предполага се, че е имал и сексуална връзка със своята племенница – Ангела Раубал – Гели (на снимката). Много хора са смятали, че поведението на Хитлер е крайно неуместно и двамата едва ли са били в просто роднински отношения. От 1925 г. Гели е като в затвор, защото Хитлер не я пуска да излиза никъде без придружител, а когато разбира, че има връзка с шофьора му, побеснява, прогонва шофьора, а Гели става истинска затворничка. Момичето мечтае да избяга във Виена, където да продължи певческата си кариера и вероятно да се омъжи за младеж от Линц. Хитлер ѝ забранява да отиде или да се омъжи. Така Гели решава да се самоубие на 18 септември 1931 г.

6. Не е можел да шофира

Колкото и да е странно, Хитлер никога не е проявявал желание да се научи да шофира. Някои смятат, че се е страхувал да не се изложи. Затова винаги е имал личен шофьор на разположение.

7. Бил е вегетарианец

Диктаторът е обожавал животните и е бил против всякакви опити, извършвани върху тях. В личния си дневник многократно е споменавал, че е вегетарианец и е смятал да прокара вегетарианството като официална идеология след войната. Неведнъж е обсъждал тази идея и с Гьобелс.

8. Бил е против тютюнопушенето

Въпреки че като младеж е пушел много, когато стъпва на власт се обявява твърдо против пушенето. Той е смятал цигарите за прахосване на пари и дори започва усилена кампания против цигарите, като забранява пушенето в публичния транспорт.