За всяко събитие има общоприета теория. Но има вероятност това да е наложено - просто защото така е изгодно за силните на деня.

Ние потърсихме алтернативни теории за известни събития. Алтернативни не означава истински. Те не са официално приети, но все още има шанс да се признае, че са повлияли до известна степен на събитията. Особено ни се иска да повярваме на последната!

Различни версии за гибелта на "Титаник"

 

Версия № 1: Потънал е не "Титаник", а неговият близнак "Олимпик". Той е построен една година по-рано и е претърпял инцидент, без да е застрахован. За да компенсира загубите, компанията White Star Line измисля измамата на века – да изпрати на плаване "Олимпик" под името на застрахования "Титаник", като инсценира инцидент, за да получи застраховката. А пътниците да бъдат евакуирани от намиращи се наблизо кораби на компанията. Но в действителност, старият "Олимпик" е потънал прекалено бързо – помощта закъсняла.

 

Версия № 2: Преди момента на отплаване, на "Титаник" е имало пожар. Доказателство за това е снимка от деня на заминаването на кораба, с черни петна на мястото на въглищния бункер, както и интервю с пожарникаря Джон Дипли. Той разказал за 5-дневен пожар в бункер № 6, който E укрит, за да се запази доброто име на компанията. Заради пожара изтънялата стена след сблъсъка с айсберга не устояла на натиска и пропуснала вода в херметическия отсек.

Версия № 3: Най-атрактивна сред версиите е тази, че корабът е потънал заради известния древен египетски саркофаг от Британския музей, който носи необяснима поредица от нещастия на всеки, който се докосне до него. Той е бил продаден на колекционера лорд Кентървил, пътуващ на борда на ..."Титаник". Саркофагът е на жрицата на храма на великия Амон-Ра. Според древните легенди, ужасна карма очаква всеки, който дръзне да наруши нейния покой. Египетската жрица, живяла преди повече от четири хилядолетия е наложила зловещо проклятие върху саркофага си.

Събитията от 11 септември са инсценирани, за да бъде приет закона за борба с тероризма

 

Както твърдят създателите на документалния филм "Духът на времето", тероризъм - е метод, използван от правителствата да манипулира общественото мнение в своя полза. Нападението през септември позволява на правителството на САЩ да предприеме "патриотичен акт", който разрешава да бъдат извършени тайни обиски в домовете, да се подслушват телефоните и да се чете пощата на всеки заподозрян(= всички) без разрешение на съда и без санкции. Това е тотален контрол над гражданите.

Учените грешат за Египет

 

Науката все още не може да определи точната дата на построяването на египетските забележителности. Предположенията на изследователите се разминават с хилядолетия!
Например, смята се, че Сфинкса е построена по времето на фараон Хефрен – 2500 г. пр.н.е. През 1857 г. в Гиза била намерена плоча, на която е показано, че той заповядва да се възстанови Сфинкса, а не да се изгради. Това означава, че имаме работа с много по-древен паметник.

 

Също така е доказано, че браздите по тялото на Сфинкса са следи от ерозия поради дъждовете. Проливни дъждове в Египет не е имало поне от 8 хил. години, от което може да се заключи, че Сфинкса е на повече от 8 хилядолетия.

Намирането на Троя е сензация

За най-вероятното място на знаменитата Троя се смята брега на сегашната провинция Чанаккале в Северозападна Турция, открито от археолога Хайнрих Шлиман. Въпреки това, много колеги го смятат за ловец на съкровища, а не за учен. Известна е теорията, че Шлиман просто искал да направи сензация: намерил подходящи по размер древни руини и заровил съд с предварително закупени бижута. Това "съкровище на Приам" не го приема нито един музей в света.

Нападението над Пърл Харбър е провокация

 

Президентът Рузвелт е знаел, че единственият начин да повлияе на световната история - е да се намеси във войната. Но американското общество има различно мнение. Тогава Рузвелт провокира японците с документ-ултиматум „ Нотата на Хъл” първи да започнат война. Президентът знаел, че ще последва нападение, което се вижда от факта, че основната цел на японците - авиаторите - в деня на нападението са напуснали базата.

Три несъществуващи века в летоброенето

 

Според теорията за фантомното време, ранното Средновековие (614-911 г.) не се е случвало, а е добавено в календара преди много години, случайно, чрез погрешно разчитане на документи или нарочно, чрез фалшификации от конспиратори. Това би означавало, че всички артефакти, датирани от тези векове, всъщност принадлежат към други периоди, а всички събития, за които знаем, че са се случили тогава, са станали в други години или са чиста проба измислица.

Немският историк Хериберт Илиг първи излиза с тази идея, като според него например Карл Велики е измислен персонаж. Защото, въпреки доказателствата за своите дворци и храмове, на територията на днешна Германия не може да се намери дори един-единствен камък, останал от тях.

Майкъл Джексън фалшифицира смъртта си и се премества в Бахрейн

 

Изглежда, че привържениците на тази теория са повече от тези, които вярват, че Краля на попа наистина го няма. Всъщност неговата смърт е много странна:

• последната му снимка е фалшива (има различен цвят на кожата и не е ясно как може да се направи снимка през затъмненото стъкло на автомобила);
• този, който звъни на 911 е много спокоен и дори не е споменал името на Джексън, казал само, че "на човека му е лошо";
• записът от камерите за видеонаблюдение в деня на смъртта му е изчезнал, както и неговият лекар;
• той е в много добра форма няколко дни преди смъртта си;
• ковчегът му не е отворен на погребението, никой от семейството не плаче;
• намерен е дневник, в който певецът говори за инсцениране на смърт;
• няколко години преди смъртта си, той прекарва дълги периоди в Бахрейн и мисли да се засели в тази страна.

 

Като бонусът е и фотографията на дъщеря му - Парис Джексън, която предизвиква резонанс в обществото през лятото на 2016-та. Фенове вярват, че на задната седалка (при увеличаване на снимката) може да се види баща ѝ.