Всички сте чували за нещата от нашия списък, но колко от нас могат наистина да си ги представят?

Днес ще ви покажем как изглеждат няколко „мистериозни“ неща, за които повечето хора имат грешна представа:

1. Черните кутии

Може да сте чували, че черните кутии всъщност са оранжеви, но виждали ли сте истинска черна кутия? Е, вече сте. Обикновено черните кутии днес са оранжеви сфери, а за произхода на името им има няколко версии:

- Първите кутии всъщност са били черни и правоъгълни;

- Защото съдържанието на черната кутия е секретно и остава тайна за повечето хора;

- Първите такива кутии се покривали със сажди след самолетна катастрофа.

2. ДНК

Всички знаем как изглежда ДНК-то, нали? Все пак колко пъти сме виждали прочутата спирала. Но всъщност не ви е нужен микроскоп, за да видите реално ДНК. След обработката на молекулата с определен разтвор тя ще се превърне в тази плетеница, която виждате горе в дясно.

3. Мастодон

Мастодонтите са били големи космати животни с хобот и масивни бивни. Тези гиганти са живели на Земята още преди мамутите, с които много си приличат.

4. Биткойни

Нормално е никога да не сте виждали биткойни, защото те все пак са дигитална валута, която няма физически еквивалент. И все пак през 2011 г. компанията Casascius Bitcoin Mint започва да произвежда и физически биткойни. Тези монети и дебитни карти се използват за плащания, а на всеки такъв биткойн има адрес и секретен код. Нумизматите също проявяват интерес към тези монети.

5. Слонската опашка

Когато се сетим за слонската опашка, обикновено си представяме един малък и незначителен израстък в сравнение с масивното тяло на слона. Оказва се, че слонската опашка е много по-интересна отблизо. Нейните косми са дълги и твърди и приличат на четка за коса. Африканците ги използват за направата на огърлици.

6. Големият адронен колайдер

Най-голямото експериментално съоръжение се намира до Женева, на границата между Швейцария и Франция.

В общи линии колайдерът е дълъг 27 км и прилича на тръба, в която елементарните частици се ускоряват и се разделят на дори по-малки частици.

7. Лицензирани продукти на Adobe

В случай че не сте ги виждали... не че намекваме нещо.