Още от дълбока древност хората са украсявали телата си с татуировки, но през последните години има истински бум на татуировките. Много хора гледат на тях като на красиви изображения, чрез които да изразят себе си, но други избират татуировки с много по-дълбоко послание.

Днес ви представяме татуировките на 8 души и техните истории, които наистина ще ви разчувстват.

1. Да почетеш детето, което си изгубил, преди да си го имал

Да изгубиш дете, е най-голямата мъка, но да загубиш нероденото си дете, е не по-малко мъчително.

Майката на малкия Нейтън дори не е предполагала, че никога няма да го чуе как се смее, че никога няма да го види как прави първите си крачки или че никога няма да го научи да кара колело... Нейтън се ражда мъртвороден в 16-ата седмица. Майка му решава да го почете, правейки си татуировка на малките му крачета.

2. Да покажеш на сина си, че си до него в битката

Когато синът на Джош Маршал – Габриел, е диагностициран с мозъчен тумор, бащата се чудел как да вдъхне повече сили на сина си и да му покаже, че винаги ще бъде до него. Габриел успешно преминава през мозъчната операция, но на главата му остава голям белег, от който момчето се притеснявало. Баща му обаче решил да му покаже, че в белега няма нищо срамно и си татуирал абсолютно същия.

3. Да покажеш на дъщеря си, че е красива

Хъни-Рей, дъщерята на Таня и Адам Филипс от Англия, има рядък белег по рождение, който се извива от стъпалата ѝ до ханша. Белегът е розов и се вижда много ясно. Родителите на малкото момиченце напълно осъзнавали, че този белег ще донесе не една подигравка на малката Хъни-Рей, защото светът е жесток към различните. Затова те решават да ѝ покажат, че е красива и не бива да се притеснява от белега си, каквото и да казват останалите. Така те си татуирали същия белег, за да може Хъни-Рей да не се чувства толкова различна.

4. В памет на сина, който вече не е тук

Понякога новородените деца умират в съня си изведнъж, без видима причина. Това рядко заболяване се определя като синдром на внезапната детска смърт и от него умират около 2000 бебета на година в САЩ. Когато това се случи, различните родители намират различни начини, за да се справят с мъката. Синът на този баща също умира така внезапно, а лекарите не могат да дадат обяснение за случилото се. След първоначалния шок, бащата решава да си татуира звуковата вълна на смеха на сина му. Един красив начин да почетеш паметта на сина си.

5. Еднакви слухови апаратчета.

И този баща е решил да помогне на дъщеря си да не се чувства различна. За целта той си е татуирал копие на нейното слухово апаратче. Бащината любов наистина не познава граници.

6. Последните думи на мама

Да изгубиш родител, винаги е трудно, а накрая трябва да се примириш, че от тук насетне ще живееш само със спомените. Тейлър Смит е татуирала последните думи на майка си: „Обичам те - бъди послушна!!! Мама“, оставени върху бележка, която Тейлър открива няколко часа преди смъртта на майка си.

7. Лапата на домашния любимец

Кучето е най-добрият приятел на човека и някои хора много ценят специалната връзка, която се заражда между стопанин и домашен любимец. В този случай Джаки Адамски е татуирала лапата на своето куче Скунки. „Скунки, ти си истински художник! Благодаря ти, че направи почти 200 отпечатъка на лапата си, преди да получим съвършения“, пише Джаки към снимката.

8. Татуировката на Анджелина Джоли

Зад една от татуировките на Анджелина Джоли също се крие история. Някога татуировката на рамото ѝ представляваше името на бившия ѝ съпруг Били Боб Торнтън, за когото тя беше женена в продължение на 3 години. По-късно тя премахва татуировката с лазер и отгоре прави нова татуировка с географските координати на местата, на които са родени децата ѝ.