Обичаме „Сексът и градът“. Обичаме и червенокосите огнени жени, затова днес се спираме на уроците, на които ни научи пламенната адвокатка Миранда Хобс.

Никой не може да отрече, че и четирите дами в сериала са допринесли за него по свой уникален начин, подарявайки ни разнообразни преживявания и поуки, които показват опита на необвързаните жени в света на срещите.

Между непостоянните отношения на Кари и Тузаря, търсенето на Шарлот на някого, който да постави пръстен на ръката ѝ и Саманта с нейния сексуален опит, Миранда е гласът на разума в сериала. Някои я виждат като студена и предпазлива, но тя е най-уравновесената и ни дава ценни съвети през всички шест сезона. Имаше и закръглена котка на име Фети. Какво повече бихме могли да искаме? Ето и какво научихме от Миранда Хобс.

Хубаво е да си предпазлива

Когато Миранда за първи път среща бармана Стив във втори сезон, определено се притеснява за влюбчивата му природа, след като той проявява познатите симптоми след една нощ с нея. Стив преследва Миранда и след доста отричания тя все пак решава, че „може би може да повярва“, че между тях има нещо повече от секс, което води до вълшебна целувка под дъжда. Открихме, че сдържаността на Миранда е нещо положително. Една нощ води до моногамна връзка (а това се случва толкова често, колкото и падащите звезди), но и до смесени послания и болезнени чувства. Миранда го знаеше от самото начало и си спести неприятни емоции.

Никога не се примирявай

Миранда знае как да забелязва неприятностите и го прави многократно. Независимо дали е мъж, който излиза само с модели или разведен , но „сериозно разделен“ такъв, Миранда ни учи да не се примиряваме.

Някои неща не могат да бъдат „захаросани“

Връзката между Кари и Тузаря (особено периодът с аферата) граничи с мазохизъм. Миранда е тази, която казва на Кари цялата истина, а тя определено има нужда да я чуе.

Не само пазаруването на обувки облекчава стреса

Нищо не лекува разбитото сърце както приятелите и нов чифт обувки. Вместо постоянно да харчи пари обаче (с които разполага като партньор в адвокатска кантора), Миранда често се бореше със стреса във фитнес залата. Само така, момиче!

Срещите не са всичко

Макар че Миранда се справяше добре с тях, никога не са ѝ били приоритет, както на Кари и Шарлот. Докато Кари се опитваше да разбере взаимоотношенията си с Тузаря, а Шарлот пишеше за “лова на съпруг” в дневника си, Миранда напредваше в кариерата си. Това определено е вдъхновяващо!

Пребори страховете си

Предпазливостта на Миранда относно любовта е хубаво нещо, но понякога стига далеч. Тя се измъчва в шести сезон, като не казва на Стив, че все още е влюбена в него. По време на първия рожден ден на сина им най-накрая предприе решителната крачка. Двамата най-сетне се събраха, за радост на зрителите.

Поглези се

Миранда имаше склонност не само към ябълковите мартинита. В един епизод толкова се беше увлякла по една шоколадова торта, че стигна до кофата за боклук за последното парче от нея. В епизода, в който момичетата описват „тайното си поведение на необвързани“, Миранда разказва за овлажняването на ръцете си с вазелин и гледането на телевизия до безкрай. О, и кой може да забрави, че приятелят ѝ каза „Обичам те“ на огромна бисквита, а Миранда продължи да яде?

Приятелството е много важно

Миранда винаги е поставяла приятелите си наравно със семейството си. Сред несполучливите срещи, разделите и смесените сигнали (отне ни няколко години преди да разберем епичната фраза „той просто не е влюбен в теб“), Миранда винаги е знаела стойността на приятелството.

Благодарим ти за житейските уроци, Миранда! Следващият ни космополитан е за теб.