Създателят на Facebook Марк Зукърбърг е роден на 14 май 1984 година. Честит рожден ден, Марк!

През 2016-та година той е обявен за номер 6 топ милиардер според Forbes.
Представяме ти любимите ни цитати на Марк Зукърбърг, които ще те вдъхновят и мотивират.

“В свят, който се променя толкова бързо, единствената стратегия, която със сигурност ще се провали, е да не поемаш рискове.”

“Въпросът не е “Какво искаме да знаем за хората?”. Въпросът е “Какво искат да ни кажат хората за себе си?”

“Буквално написах кода за Facebook в стаята ми в общежитието и го пуснах онлайн от същата стая. Наех сървър за 85 долара на месец. Финанси намирах, благодарение на реклами на сайта, което правим и до ден днешен.”

“Движете се бързо и чупете всичко около себе си. Ако не се движите достатъчно бързо, няма как да счупите нещо.”

"Най-големият риск е да не поемеш риск. В свят, който се променя много бързо, единствената стратегия, която гарантира провал, е да не поемаш рискове."

“Хората могат да са много уми и да имат приложими способности. Но ако не вярват във възможностите си, те няма как да работят наистина здраво.”

“Хората не се интересуват от това какво някой е казал за вас в някой филм или дори от това, което казваме самите вие, нали така? Те се интересуват от действията ви.”

“Въпросът, който си задавам почти всеки ден е: “Правя ли най-важното нещо, на което съм способен?”… Ако не работя по най-важния проблем, който мога да разреша, няма да се чувствам добре от това, което правя.”