Във „Великият Гетсби“ Франсис Скот Фицджералд пише: „Сега, когато слънцето грееше и пъпките на дърветата се разпукваха на цели кичури с бързината на ускорен филм, аз изпитвах добре познатото чувство, че с лятото животът започва отново.“ Няма как да не се съгласим с това! С раззеленяването на дърветата и ние се събуждаме за нов живот. Затова пролетта и лятото са толкова обичани сезони! Но все пак, колкото и да ги обичаме, и те крият някои предизвикателства...

Днес сме ви подбрали 10 трика, които ще направят лятото ви още по-приятно:

1. Използвайте бебешка пудра, вместо дезодорант

Сложете бебешка пудра на подмишниците си, за да се предпазите от неприятната миризма и обилното изпотяване. Тя има отлично абсорбиращо действие, така че ще ви помогне. Можете да сложите и малко в обувките си, ако краката ви също се потят.

2. Ластици за очилата

Много е досадно, когато слънчевите ни очила не стоят на мястото си и постоянно трябва да ги побутваме. Има решение на този проблем. Сложете малки прозрачни ластици на всяка от дръжките на очилата. По този начин ще спрат да падат.

3. Кокосово масло за сияйна коса

Ако се притеснявате, че косата ви ще стане суха от хлора в басейните или от честото къпане в морето, то започнете да я мажете с кокосово масло. То придава блясък на косата и предотвратява нейното изсушаване.

4. По-тъмен фон дьо тен

Ако сте направили тен, нормално е старият фон дьо тен да не отговаря на цвета на лицето ви, но не е разумно да си купувате нов само за лятото. Ако вкъщи имате течен бронзър, просто смесете малки части от фон дьо тена и от бронзъра, докато се получи новият ви цвят.

5. Айс кафе

През горещите дни обожаваме да пием ледени напитки и да започваме деня с айс кафе, но има един проблем... Ледът охлажда кафето ни, но и го разводнява, така че вкусът му не е толкова плътен и приятен. Решението? Замразете чисто кафе във формички за лед. Използвайте него, вместо обикновен лед.

6. Телефон и пясък

Ако искате да предпазите телефона си от пясъка и водата, докато сте на плажа, сложете го в найлонов плик с цип. Тъй като тези пликове са тънки и прозрачни, пак ще можете да използвате телефона си, когато е необходимо, но няма да го нацапате.

7. Алое вера срещу изгаряне

На всеки се случва да изгори през лятото. Един от най-ефикасните и натурални начини да облекчите раздразнената кожа е гелът от алое вера. Още по-хубаво е да замразите малко гел във формички за лед и да използвате ледените кубчета при изгаряне.

8. Ветроупорна пола

Колко пъти сте се отказвали да носите пола, защото навън е твърде ветровито? Е, има интересно решение на този въпрос. Просто вземете няколко монети и ги прикрепете от вътрешната страна на полата (при шева долу) с тиксо за текстил. Те ще тежат достатъчно, за да не се вдига полата от всеки повей на вятъра.

9. Срещу падащия сутиен

През последните години роклите и блузите без презрамки са изключително модерни. Те, естествено, вървят със сутиени без презрамки, които обаче имат едно неприятно свойство – постоянно падат! Ако и вие имате същия проблем, прикрепете сутиена с малко козметично лепило (Body Adhesive), което е специално създадено за използване върху кожа и се отмива много лесно с топла вода.