1. Започваш с горните мигли

Нали се сещаш онези досадни точици, които се получават под очите ти и над миглите? За да не се получават, започни да слагаш спирала от долните мигли. Иначе горните ти мигли ще оставят петна, когато погледнеш надолу. Когато слагаш спирала на горните си мигли, гледай право напред и постави четката в основата на миглите. След това с движения на зиг-заг нанеси спиралата по миглите си. Марлена, собственик на блог за гримиране, съветва: „Това ще придаде извит ефект на миглите ти. Продължавай да повтаряш същите действия, докато не получиш желания резултат, аз обикновено слагам 2-3 слоя спирала. Когато слагаш на долните си мигли, наклони глава леко напред, за да не сложиш спирала и на бузите си.”

2. Вкарваш и изкарваш четката многократно

Отнема ли ти повече време да разделяш миглите си, отколкото самото слагане на спирала? Ето един бърз съвет: „Не вкарвай и изкарвай четката многократно", казва Марлена. "Това вкарва въздух в спиралата, което я изсушава по-бързо, което води до слепване и лющене.” Правилният начин е да завъртите няколко пъти четчицата в тубичката. Ако и това не помага, има специални уреди за разделяне на мигли (или използвайте карфица/игла).

3. Не избърсваш четката

Четките на спиралата имат по себе си много повече продукт, отколкото ви е нужен, освен това постепенно се наслоява, което не води до красиви мигли. След като извадите четката от тубичката, внимателно избършете излишния продукт. Така ще имате дълги и плътни мигли, а не черен хаос от слепени мигли.

4. Използваш стара спирала

За да избегнеш инфекция, трябва редовно да сменяш всички продукти, които имат досег до очите ти. Най-добре е спиралата да се сменя на всеки шест месеца, но трябва да я изхвърлиш и по-рано, ако забележиш, че вече е изсъхнала.

5. Страх те е от уредите за извиване на мигли (или нямаш такъв)

С извиването миглите ти ще изглеждат по-големи. Уредите за извиване вървят ръка за ръка със спиралата за най-добър резултат. Започни с корените на миглите, но внимавай да не прищипеш клепача, стисни миглите и задръж за 10 секунди, след това повтори като преместиш уреда по-близо до края на миглите.

6. Извиваш миглите си след като си нанесла спирала

Не, не и отново не. Ако искаш дълги и плътни мигли, трябва да направиш точно обратното. Когато спиралата изсъхне, тя прави миглите ти твърди и по-малко гъвкави, дори можеш да откъснеш мигли. Затова първо извивай миглите и след това нанасяй спирала.

7. Използваш само една спирала

„Всяка спирала, каквото и да ти казва рекламата, има едно свойство”, казва професионалната гримьорка Ларами. „Някои ти дават дължина, други ти придават обем.” Ако използваш две с различни свойства, ефектът е изумителен.      

8. Не нанасяш спирала спрямо лицето ти

Всъщност нанасянето на спирала не трябва да е идентично за всички. Ако очите ти са малко по-раздалечени, е най-добре да сложиш повече слоя във вътрешната част на окото. Но ако очите ти изглеждат приближени, нанеси повече спирала на външната част. Можеш да използваш различни техники, в зависимост от целта ти – дълги, плътни, извити или просто класически мигли.

9. Не знаеш как да я махнеш

Вероятно знаеш, че трябва да махаш грима си преди лягане, за да не се запушат порите ти. Но спиралата често е най-трудна за премахване, особено ако е водоустойчива. За целта има продукти, които са специално направени за махане на спирала.