Когато си на 20 и няколко, току-що влязла в света на възрастните, понякога имаш склонност да се притесняваш за някои неща. Тревожиш се за работата си, за това дали се вписваш в обществото, дали хората те приемат като възрастен и куп други неща. Истината е, че повечето от тях са безсмислени и тревогите са ненужни.
Вместо да се притесняваш, можеш да правиш нещо много по-полезно с времето си, като да преследваш мечтите си, например. Ние от Dama.bg ти предлагаме 9 неща, за които незабавно да спреш да се притесняваш, защото много скоро ще осъзнаеш, че нямат никакво значение.

1. Мнението на околните

Какво значение има мнението на околните? Никакво! В повечето случай, хората съдят други хора, защото имат проблеми в собствения си живот, които не могат да разрешат. Помисли си за това следващият път, когато започнеш да се притесняваш за мнението на околните и забрави за него. Щастието ти е по-важно.

2. Да влезеш в стереотипа

Да бъдеш част от обществото не означава да се впишеш в нечии критерии и стереотипи. В крайна сметка обществото се присмива както на онези, които искат да са различни, така и на онези, които искат да са като всички останали. Правилното мислене в случая е, че можеш да бъдеш каквато си поискаш, без да се интересуваш какво ще каже обществото по въпроса.

3. Линията на живота ти

Ти си в такъв етап от живота си, в който навсякъде около теб е пълно с двойки планиращи сватбата си или очакващи бебе. Ти от своя страна нито имаш връзка, нито планове за бъдеща такава. Това може да бъде много депресиращо, но не е нужно да се отдаваш на негативни чувства. Можеш да живееш живота си така, както искаш, а за бременните си приятелки можеш просто да се радваш. Приеми, че нещата се развиват различно при всеки и това, че повечето ти приятелки вече са семейни, не означава, че ти също трябва да започнеш да се оглеждаш за сериозен партньор.

4. Да се чувстваш притисната

В 20-те си години имаш толкова неща да решиш. Най-голямото от тях: какво да правиш с живота си. Тези мисли могат да те депресират и накарат да се почувстваш притисната в ъгъла. Вместо да хабиш времето си в мисли и чудене, фокусирай се върху нещо, което обичаш. Така отговорите сами ще дойдат при теб.

5. Дали имаш или нямаш връзка

Да, всеки иска да открие любовта на живота си. Но ако в даден момент се случи да си единствената необвързана в компанията, започваш да се чувстваш самотна и отхвърлена. Вместо да се чудиш какъв ще бъде бъдещият ти мъж и кога ще се появи, направи така, че ти да бъдеш подходящата жена. Създай живот, който обичаш, и неусетно Твоят мъж ще се появи в него.

6. Приятелите, които са си тръгнали

Нормално е, когато си вече възрастен и отговорен човек, да се разделиш с част от приятелския си кръг. Дали защото сте се скарали или просто се поели по различни пътища, няма смисъл да продължаваш да мислиш за приятелството ви. Просто приеми, че онези хора, които си струва да бъдат в живота ти, ще намерят начин да са в него и остави останалите да вървят по своя път.

7. Мнението на родителите ти

Да, мнението на родителите ти е важно, но донякъде. Да, те искат най-доброто за теб. Но не забравяй, че техните виждания за живота се различават от твоите. От там идват и различните ви представи за живота. Затова е възможно да се получат конфликти и скандали. Запомни, следвай своя собствен път и слушай сърцето си преди всичко останало. Да, те те обичат, но само ти знаеш кое е най-добро за теб.

8. Да бъдеш нормална

Какво означава да бъдеш нормална? „Нормалността” е определена от обществото, за да направи всички еднакви. Не се притеснявай от своите малки странности и приеми себе си такава, каквато си. Да бъдеш естествена е по-добре от това да си „нормална”.

9. Отказа

През живота си ще се сблъскаш с много откази: отказана работа, приключени връзки и куп други неща. Вместо да се ужасяваш от мисълта да ти откажат нещо, научи се да приемаш отказа като урок, от който да се поучиш. Така ще станеш по-мъдра и ще се научиш да живееш живота си без страх и притеснение. Когато не се притесняваш от отказа, вероятността да получиш това, което искаш, е много по-голяма.