Забелязала ли си, че някои хора, въпреки че нямат външния вид на супермодели или парите на Бил Гейтс, излъчват увереност и позитивност, която привлича останалите неудържимо? Как ли го постигат? Днес ще ти отговорим на този въпрос.

Д-р Травис Бредбъри е психолог и автор, той ще разкрие какви са качествата на онези хора, които са просто неустоими – чаровни, духовити и страхотна компания.

1. Те се отнасят към всеки с уважение

Неустоимите хора знаят, че независимо кои са, трябва да се отнасят с уважение към останалите. Няма значение дали става дума за сервитьорката, или за шефа им. Те знаят, че не бива да се държат грубо и надменно. Това е признак за висока емоционална интелигентност, която ги прави привлекателни и другите се чувстват спокойно в тяхната компания.

2. Те знаят и следват платиненото правило

Златното правило е „отнасяй се с другите, както искаш да се отнасят с теб”, но неустоимите хора знаят, че не трябва да се отнасят с всички еднакво, защото за различните хора има различен верен подход. Всеки има различни желания и стремежи, различни качества и душевност.

Неустоимите хора знаят всичко това и следват платиненото правило: отнасяй се с другите по начина, по който искат да се отнасят с тях.

3. Те знаят, че общите приказки са загуба на време

Общите приказки от учтивост, с които запълваш неловката тишина, всъщност поставят мозъка ти на автопилот. Те изискват много малко креативност и мислене, затова са изключително скучни. Неустоимите хора знаят как да водят интересни, ангажиращи и стимулиращи разговори, които привличат останалите.

4. Те знаят, че всеки е важен

Неустоимите хора знаят, че човешкият контакт е важен и са искрени в общуването. Те знаят кога да оставят телефона си настрана и да те гледат в очите, така останалите се чувстват важни и оценени около тях.

5. Те знаят, че не трябва да се престарават

Независимо дали става дума за работа или любовни взаимоотношения, много хора просто се престарават и оставят негативно впечатление. Останалите почват да се чудят – защо му е нужно да се старае толкова много? И тук не става дума за трудолюбивост, а за постоянното желание да си полезен, оценен и значим.

Неустоимите хора са уверени в себе си и нямат нужда от постоянно одобрение. Затова и повечето хора имат позитивно мнение за тях и работата им.

6. Те правят разлика между факт и мнение

Забелязала си, че някои хора просто не искат да приемат чуждото мнение, нали? Както и да ги убеждаваш, те си държат на тяхното и смятат твоето мнение за глупаво. Инатът в такива случаи е изключително неприятно качество.

Неустоимите хора знаят как да подхождат дори към най-деликатните теми и не започват ненужни конфликти.

7. Те знаят, че е важно да са честни

Замисли се за хората, с които обичаш да излизаш. Вероятно те са открити хора, които не те принуждават да гадаеш за истинските им намерения.

Никой не харесва двулични хора, които говорят зад гърба на другите. Откровените хора карат останалите да се чувстват сигурни и спокойни.

8. Те имат достойнство

Хората, които са достойни, никога няма да ти забият нож в гърба. Те притежават чест и добро сърце, което не им позволява да те предадат или пред теб да се държат мило, а после да ти се подиграват или да говорят неприятни неща по твой адрес.

Неустоимите хора никога не падат толкова ниско.

9. Знаят, че една усмивка има неподозирана сила

При разговор хората подсъзнателно имитират събеседника си, за да се нагодят един към друг. Така че, ако ти се усмихнеш и другият ти се усмихне, ти започваш да се чувстваш по-уверена и щастлива, което подсъзнателно те кара да харесваш този човек.

Неустоимите хора знаят колко е важно да се усмихват и да бъдат приветливи.