Сутрин никога нямаме достатъчно време и положението става още по-напечено, когато осъзнаем, че някой важен продукт е свършил и ние за пореден път сме забравили да купим нова опаковка.

Точно в такива напечени моменти на помощ идват триковете като тези:

Бебешки пудра + четка за коса = сух шампоан

В критичните моменти можете да използвате и бебешка пудра, вместо сух шампоан. Тя също ще обере излишното омазняване. Ако обаче имате много тъмна коса, ще трябва да се постараете добре да изтръскате пудрата, за да не се окаже, косата ви е побеляла преждевременно.

Памучен тампон + спирала = плътни мигли

Ако имате много тънки мигли, ви предлагаме този трик. Вземете обикновено памучно тампонче и го разделете на две части. Нанесете един слой спирала върху миглите. След това „овъргаляйте“ четката на спиралата във вътрешната част на тампончето, за да полепне малко памук. После нанесете памука равномерно по миглите и сложете още един слой спирала.

Майонезата = маска за коса

За да се справите със сухата и твърда коса, вземете обикновена майонеза и я нанесете върху мокра коса. Оставете я да престои около половин час. Измийте я с шампоан и ще получите ефект като от маска за коса.

Мокра кожа + парфюм = дълготраен аромат

За по-дълготраен аромат е от решаващо значение къде ще нанесете парфюма и кога ще го нанесете. Най-добре е да го напръскате по шията и по китките. Освен това го използвайте веднага след душ, докато кожата е още влажна. Това ще удължи ефекта.

Мокро лице + продукти за грижа за кожата = подобрена абсорбация

Измийте лицето си и нанесете продуктите за грижа, докато кожата е още влажна. Това ще подобри абсорбацията. Винаги започвайте първо с най-леките продукти и чак след това с по-плътните и тежки, ако искате и двата да подействат.

Бира = балсам за коса / шампоан

Пробвайте да измиете косата си с бира. Това ѝ придава блясък и я прави по-здрава.

Имайте предвид, че не бива де прибягвате до този трик твърде често, особено ако страдате от косопад.

Алкохол + лъжица = поправени сенки за очи

Ако сенките ви са се счупили, сипете малко алкохол в кутийката, разбъркайте го с лъжица, за да получите паста, и оставете сенките да изсъхнат напълно. Начупените парчета ще се съберат отново и ще получите чисто нова сенки. Същият трик можете да приложите и при бронзант и пудра за лице.

Обикновен балсам за коса + вода = кристали за коса

Ако косата ви хвърчи твърде много, но под ръка нямате кристали за коса, можете да смесите малко балсам и малко вода в бутилка с пръскалка. След това напръскайте косата, докато е суха. Това ще я укроти.

Домашни прахове + използван контейнер = чисто нов бронзант

Ако бронзантът ви е свършил, можете да си направите домашен.

Необходими съставки:

  • 1 с.л. канела,
  • 1 с.л.  какао на прах,
  • индийско орехче,
  • брашно.

Смесете ги добре. Ако не ви харесва цветът, поиграйте си с пропорциите, докато достигнете желания тон.