Ако ви е трудно да се разсъните сутрин и ви е необходимо двойно еспресо, за да се почувствате човек, има един лесен трик, с който може да постигнете чудеса.

Според експертите, макар и да се къпем всяка сутрин, повечето от нас го правят грешно.

Те споделят този 90-секунден трик, който може да прилагате, докато се къпете сутрин, за да имате повече енергия и да сте будни през целия ден. Виктория Бекъм му е огромна почитателка.

Ако си мислите, че горещият душ е перфектно начало за деня ви, помислете отново.

Според експертите обливането на тялото с топла вода всъщност ни приспива. Те са открили, че когато усещаме студеният въздух по кожата си веднага щом излезем от банята, рязката промяна на температурата връща мозъка ни в състояние на сън.

Ето какъв е трикът:

  • Облейте се със студена вода за 30 секунди.
  • Облейте се с гореща вода са 30 секунди.
  • След това се потопете под много студена вода за 30 секунди.

Всъщност трябва да се облеете със студена вода за 30 секунди, последвано от гореща вода за още 30 секунди и след това ледена вода за 30 секунди.

Може да звучи неприятно, но отваря капилярите и стимулира кръвообръщението, което от своя страна помага на тялото и разума.

Освен това така се редуцира нивото на стрес, защото изграждате ниво на толерантност; стимулира имунната система, създавайки повече бели кръвни телца и ви помага да изгаряте мазнините по-ефективно.

Ако това не ви е достатъчно, знайте, че този трик има антидепресивен ефект, тъй като изпраща високи нива на електрически импулси до мозъка.