1. Умее да потушава гнева ти

Истинският партньор знае как да потуши гнева ти. Знае и как да не налива масло в огъня, когато си ядосана. Ако усещаш как гневът в теб затихва, когато те прегърне, ако гласът му сякаш отмива яда ти, ако потъваш в успокояващия му поглед, бъди сигурна – това е твоят мъж. Мъжът, от когото не трябва да си тръгваш. Защото повечето мъже бягат от гнева. Повечето мъже не искат да се сблъскват с негативните емоции, които изпитва в този момент жената до тях. Но не и той. Той не бяга от гнева ти. Защото не бяга от теб.

2. Не се опитва да те контролира

Истинският партньор ти остава свободно пространство – колкото и когато поискаш. Той не ревнува, ако имаш занимания, които са само за теб. Не се дразни, ако излизаш с приятелките си без него. И най-вече: не ти иска отчет за всяка минута, в която сте били разделени. Той разбира необходимостта ти от време на време да оставаш сама. Разбира и нуждата ти да споделяш с приятелките си неща, които не можеш да споделиш с никой друг. И е окей с това. Защото знае, че любовта не е ограничаване на свободата, а точно обратното.

3. Вярва ти

Истинският партньор не се съмнява в твоята вярност. Защото не се съмнява и в своята. За него нещата са ясни. Ти си жената за него и той е мъжът за теб. Знае, че сърцето ти му принадлежи, защото ти е подарил и своето. Затова не те ревнува и не се страхува, че ще го зарежеш при поредното недоразумение помежду ви. Знае, че връзката укрепва с времето. Знае, че характерите също се напасват – с времето. Но най-вече знае, че любовта ви става все по-силна с времето. Просто защото е истинска.

4. Поощрява те

Истинският партньор вижда потенциала, скрит в теб. Дори когато ти самата не го виждаш. Той вярва в способностите ти. Дори когато ти не вярваш в тях. Той те поощрява да следваш мечтите си. Дори когато ти си готова да се откажеш от тях. Истинският партньор те предизвиква да надскачаш ограниченията, да рискуваш, да се бориш, да се развиваш. Той те поощрява да вървиш напред – да си намериш по-добра работа, да отделяш повече време за себе си, да живееш по-здравословно. Да живееш по-добре.

5. Обича те безусловно

Истинският партньор те обича и приема напълно. С всичките ти чудатости. С всичките си недостатъци. С всички неща, които ти се иска да можеше да промениш. Той обича тялото ти точно такова, каквото е. Защото това е ТВОЕТО тяло. Обича характера ти точно такъв, какъвто е. Защото това е ТВОЯТ характер. Обича те точно такава, каквато си. Защото това си точно ТИ.

6. Показва ти нови неща в живота

Истинският партньор те учи да виждаш света по нов начин. Да се радваш на неща, които доскоро не си забелязвала. Или си забравила да забелязваш. Учи те да се радваш на живота. Сега. В този момент. Учи те да бъдеш благодарна за всичко, което имаш, за всичко, което си имала, и за всичко, което ще имаш. Учи те да вярваш в живота. И в себе си. Във вас двамата. И в любовта.

Вдъхновено от публикации в мрежата.