Между навлизането на Меркурий в драматичния си ретрограден период и интензивния сезон на затъмненията, астрологичният климат на май е особено труден. Но очаквайте новолунието през май 2022 г. да приветства нови нови гледни точки и възможност да реализирате целите си. Пристигайки на 30 май, Луната влиза в многостранния Близнаци, насърчавайки ни да изразим своите нужди и да поставим под въпрос всичко. И ако сте един от зодиакалните знаци, които са най-засегнати от новолунието през май 2022 г., тази луна ще се почувства по-скоро като тласък за изследване на нови идеи и стартиране на лични проекти, вместо да символизира напрегнат период на размисъл.

Овен

Новолунието създава напрежение в областите на себеизразяване, Овни. Като кардинален огнен знак за вас е важно да изразите нуждите си и да изразите себе си. Но тази лунация е насочена към способността ви да общувате и да се свързвате с другите. От друга страна, транзит, включващ вашия планетарен управител, Марс, и Юпитер, планетата на късмета, ви дава допълнителна доза огнена увереност. С ретрограден Меркурий, добре е да прочитате съобщенията, които изпращате, поне по два пъти.

Близнаци

Новолунието през май окупира вашия дом на себепознанието, поставяйки вашето усещане за себе си и връзката ви с вашия физически свят на преден план, Близнаци. Може да почувствате допълнителен натиск да финализирате нещата и да спазвате сроковете, така че се подгответе за турбуленции, когато става въпрос за работа. Тази лунация е за завършване на голям личен проект или цел и насочване към следващото предизвикателство. Напоследък стъпвате в по-зряла страна на личността си и наградите за упоритата ви работа са точно зад ъгъла. Въпреки че може да се чувствате претоварени, това е добър момент да разчитате на отношенията си с другите. Марс и Юпитер ще пресекат единадесетия ви дом на приятелства и социални връзки, така че не се срамувайте да се свържете с приятели или колеги.

Дева

Време е за игра, Деви, и тази лунация е тук, за да ви накара да прекалибрирате, след като ретроградният Меркурий обърка професионалните планове, които сте направили тази година. Сега е моментът да насочите погледа си към наградата и да се съсредоточите отново върху професионалните си цели. Помислете къде искате да бъдете в кариерата си през следващата година и си поставете осезаеми цели за това как да стигнете до там.. Добра идея е да преразгледате целите, които сте си поставили, и да създадете нов курс на действие за тези, които все още не сте достигнали.