Научих по трудния начин, че не можеш да убедиш някого да те обича. Когато бях по-млада, си мислех, че е романтично да се боря за нечия обич. Бях уверена, че колкото по-усилено се опитвам, толкова повече се приближавам до лишеното от емоции сърце. Всичко, което исках, беше да бъда с него и си мислех, че в крайна сметка и той се чувства по същия начин.

Това не може да бъде по-далеч от истината. Факт е, че любовта не трябва да е толкова трудна. Ако се налага да се примирявате и да правите компромиси през цялото време, вероятно не ви ценят. Ако смятате, че вие винаги сте тази, която инициира правенето на планове, то вероятно не му липсвате толкова много. Ако в ума ви има неприятно съмнение относно връзката ви, не прекалявайте и преосмислете връзката си.

Реалността беше, че не вярвах, че заслужавам любов. Не вярвах, че съм достатъчно добра, за да може някой да ме избере. Не вярвах, че заслужавам да бъда нечий приоритет, нечий първи и единствен избор. Не се застъпвах за себе си и за начина, по който се отнасяха с мен. Не се обичах толкова, че да си тръгна в момента, в който връзката стане токсична.

Това, което научих, е, че не мога да променя другите, но мога да контролирам действията си. Не мога да ги накарам да се влюбят в мен, но мога да се обичам изцяло и да се поставя на първо място във всичко, което правя. Не мога да променя мнението им за мен, но мога да избера искрената любов. Не мога да гарантирам, че ще ме обичат завинаги, но мога да развивам връзка на любов към себе си за цял живот.

Връзката изисква взаимни усилия. Правилният човек ще ви обича така, както заслужавате. Той също ще има недостатъци и несъвършенства, но винаги ще се стреми да ви даде най-доброто, с което разполага. Любовта с него все още не е съвършена, но я чувствате толкова правилна. Настъпва комфортна тишина, когато и двамата сте заедно. Можете да бъдете открити за себе си пред него и да му споделите най-болезнените си спомени и неща, които никога не сте казвали на никого.

С правилния човек любовта не изисква усилие и не е нужно да се стараете прекалено много. Можете да си говорите за всичко под слънцето и разговорът да протича естествено. Има открита комуникация, вместо игри и измами. Няма значение какво правите или къде отивате, защото да сте заедно е приключение. Искате да прекарате живота си с него.

Любовта ви позволява да приемете себе си. Вдъхновява ви да се развивате до по-добра версия на себе си. С правилния човек ви е удобно да бъдете тези, които сте. Нямате чувството, че се състезавате за неговото време или обич. С него любовта е взаимна и двамата винаги се избирате един друг. Без значение препятствията, които се очертават напред, или несигурността, която се крие в тъмнината, и двамата оставате отдадени и верни един на друг.

Искам да ви кажа, че няма значение колко тежко сте били наранени в миналото, отново ще намерите любов. Най-хубавото е, че ще намерите този, когото заслужавате, без да се налага да го преследвате.