Алкохолът не е добър приятел на секса, дори напротив, той е далеч от това да бъде мощен афродизиак, както се смяташе в последните години. Въпреки че умереното количество алкохол се приема като стимулант, злоупотребата с него може да навреди на сексуалното удоволствие. Може да се стигне и до по-сериозни проблеми като импотентност и временна загуба на месечния цикъл.

За да се насладиш на всяка секунда от сексуалния акт, както и да донесеш удоволствие на партньора си, трябва да притежаваш самоконтрола, който алкохолът погубва. Същото се отнася и за други токсични вещества: марихуана или кокаин, някои лекарства, цигарите.

Разбира се, от най-голямо значение е количеството употребен алкохол. В някои случай употребата му по време на секс може да доведе до липса на концентрация, виене на свят и лек дискомфорт. В други случаи при злоупотребата с алкохол може да се стигне до загуба на съзнание и дълбока кома.

Влиянието на алкохола зависи и от човека, който го консумира, неговите навици и начина му на живот.

Въпреки че алкохолът помага на срамежливите хора да се отпуснат и да покажат себе си, то нашият съвет е да опитате с истински афродизик или да разчитате на собственото си либидо. Прекомерната употребата на алкохол, съчетана със секс, може да бъде опасна за вашето здраве.