Тя носи името на съпругата на Шекспир, на която всъщност е и кръстена, а днес празнува своя 34-ти рожден ден! Представяме ти Ан Хатауей!

"Разплаквам се ужасно лесно. Само преди минута, четях статия за Кейт Уинслет във Vogue, а аз я обичам толкова много, че се разплаках, осъзнавайки колко велика е тя и колко далече трябва да стигна аз."

"Харесва ми, когато мъжа слуша, когато говориш. Още повече ми се харесва, ако в него има сходно на моето чувство за хумор и ако мъжът има същите жизнени приоритети като при мен. Добре е, когато вие намирате един в друг много общи черти, но още по-добре е когато вие сте различни и можете да научите нещо един от друг."

"В този живот е нужно да знаеш само това, че ти нищо не знаеш. И това че Дядо Коледа съществува или нещо като него."

"Надявам се да стана майка и да намеря баланс между щастливият семеен живот и пълноценната успешна кариера.?"

"В действителност аз съм просто момиче от средната класа, която е израснала в Ню Джърси, и винаги ще си остана такава."

"Почувствах се изключително неудобно. Изгубих себе си, правейки този филм, и все още не съм старото си аз. После трябваше да се изправя пред хората и да изпитвам нещо, което изобщо не беше щастие. Очевидно e нещо - печелиш "Оскар" и задължително трябва да си щастлив. Аз не бях така. Почувствах се грешно, стоейки в рокля, която струва повече пари, от колкото някои хора ще видят през живота си, получавайки награда за толкова болна роля. Опитах да се преструвам на щастлива, но хората усетиха фалша, голяма работа. Това се случи, но поне е истината. Но това, което научих е, че когато умираш от срам, не умираш наистина" (за Оскара си за ролята в "Клетниците")

"Когато играя, аз не съществувам - аз се разтварям в моята героиня."

Аз тихо и самоотвержено търпя, когато режисьорите на филмите отказват среща с мен. Аз просто работя и се надявам, че при мен всичко се поличава.

"Старя се да се отнасям спрямо хората с разбиране, а към себе си - с хумор."

В детството ми казваха, че аз всичко, абсолютно всичко, правя неправилно, че аз съм неудачница. Трябваше да посетя стотици кастинги и да получа стотици откази. Аз съм свикнала на откази и вече нямам надежда за положителен отговор...

"Аз не вярвам в любовта от пръв поглед, тя възниква постепенно."

"Не считам себе си за талантлива и винаги се боя да не изгубя късмета си."

"Смятам, че всеки има право да живее така, както иска."

"Много размишлявам за относителността на времето и пространството, и мен ме потриса мисълта, че всичко наоколо - аз, ти, сградите и даже човешкият мозък се състои от атоми. Елементарни частици и субатомни частици - е това, което истински ме увлича. Свободното си време аз посвещавам на четене на научни журнали и книги по физика."