Тя е родена на 3 ноември 1949 г. във Великобритания, а днес е най-влиятелната дама в света на модата! Представяме ви Ана Уинтър - главен редактор на американското издание на модната Библия Vogue от 1988 г. и основен критерий за модните къщи и техните креативни директори.

"Работех за "Харпърс Базар". И ме уволниха. Препоръчвам на всеки да мине през това – научаваш много".

"Не обръщам внимание. Не съм сигурна, че това е много добър подход, но не обръщам особено внимание на проучванията на пазара",

"Схващането, че съвременната жена трябва да изглежда мъжествено, за да бъде приемана насериозно в стремежа й за власт е, откровено казано, ужасяващо. Това е Америка, не Саудитска Арабия."

"Хората реагират добре на онези, които са сигурни в това какво искат".

“Поставям високи стандарти”

"Когато чуя, че някоя компания се управлява от екип, сърцето ми се свива. Имате нужда от лидер с ясна визия и сърце, който да може да придвижва нещата напред"

"Създайте свой собствен стил. Бъдете уникални за себе си и неповторими за останалите".

"Хората най-много мразят нерешителността. Дори да съм напълно несигурна, ще се престоря, че знам точно за какво говоря и ще взема решение"

"Нямах успех с учението. Може би през голяма част от кариерата си се опитвах да компенсирам за това"

"Ако гледате която и да е велика модна фотография извън нейния контекст, тя ще ви даде точно толкова информация за случващото се в света, колкото едно заглавие в The New York Times."

"За дизайнерите е важно да избягват комерсиалното и безопасното"

"Всичко е въпрос на правилно разграфяване на времето. Ако е твърде скоро – никой не разбира, а ако е далеч в бъдещето – всеки забравя".

"Модата върви само в една посока – напред. И аз твърдо вярвам в тази посока".

"Мисля, че всеки трябва да бъде отхвърлен поне веднъж. Аз със сигурност успях да науча много от това"

"Ако понякога създавам впечатление на студена и груба, то е просто защото се стремя към най-доброто"

"Много съм добра в делегирането на отговорности – хората работят много по-добре, когато имат истинско усещане за отговорност. Но в същото време, не обичам изненади. Искам да знам какво се случва във всеки един момент"

"В края на краищата разчитам само на собствените си инстинкти. Понякога съм права, очевидно е, че друг път греша. Но винаги човек трябва да остава верен на личните си убеждения".

"Или разбираш от мода, или не разбираш"