Анджелина Джоли е една от най-известните актриси, позната на света не само с чаровната си усмивка, таланта си да участва в хитови филми, а и с доброто си сърце.
   
Преди около седмица любимата на Брад Пит се подложи на операция за отстраняване на гърдите и яйчниците си, за да се предпази от рак на гърдата. След двойната мастектомия, Джоли разказва, че не се чувства по-малко жена без гърдите си. 37 годишната актриса обяснява, че е решила да се подложи на операцията, защото носи дефектен ген, който увеличава риска от рак на гърдата. Въпросният ген включва 87% за развитие на рак на гърдата и 50% от развитие на рак на яйчниците. 
 
Майката на Анджелина умира от рак на 56 годишна възраст. 
„Когато разбрах за положението, в което се намирам, дори не се замислих, а веднага, реших, че ще се подложа на двойна мастектомия”, пише Джоли в статията.
 
След операцията, вероятността Джоли да развие рак на гърдата е само 5%.
„Събуждаш се с тръби и разширители в гърдите. Чувстваш се сякаш си в сцена от научно-фантастичен филм. Но няколко дни след операцията вече можеш да се върнеш към нормалния си живот”, казва тя.
 
Последният етап от операцията включва поставяне на импланти. 
„Козметичната медицина напредна много в последните години и резултатите могат да бъдат наистина красиви. Знам, че взех правилното решение, защото искам да съм до децата си, да не ги оставям. Чувствам се по-силна и уверена в себе си”, добавя Джоли.
 
Много скоро Анджелина Джоли ще вземе участие в главната роля във филм за собствената си майка, продуциран от Брад Пит, който ще излезе през 2014г.