На 4 юни 1975 г. в Лос Анджелис се ражда една от най-обичаните дами и актриси днес. Любяща майка, съпруга за пример и отдадена на десетки благотворителни каузи в цял свят, Анджелина Джоли е пример за смелостта и борбеността, за всичко онова, на което е способна една жена в името на щастието.

Когато моите съученички мечтаеха да станат балерини, аз исках да бъда вампир. Да се скитам нощно време по улиците и да плаша невинните граждани.

Когато съм спонтанна, когато се доверявам на интуицията си, обикновено успявам. Логиката обаче ме вкарва в неприятности.

Не страдам от психично разстройство — наслаждавам му се!

Никога не бих се кандидатирала за президент, защото искам да съм свободен човек и мисля, че извън политиката могат да се направят повече неща за хората.

Това, което ме поддържа, ме убива.

Където и да се намирам, винаги намирам себе си, гледайки през някой прозорец и пожелавайки си да съм някъде другаде.

Ако мисля повече за смъртта, отколкото другите, това е може би защото аз обичам повече живота отколкото те. 

Хората казват, че си поел по лош път, когато ти просто проправяш твой собствен път.

Има нещо смущаващо в смъртта. Мисълта, че утре можеш да умреш, те освобождава да прозреш колко ценен е животът ти сега.

Ако попиташ хората какво са мечтали цял живот да направят, повечето от тях ще ти кажат, че не са го направили. Това ми разбива сърцето.

Щастлива съм, че мога да бъда себе си. Никога преди не съм могла. Винаги съм се опитвала да открия себе си в другите хора, да живея по техния начин. Ако попитате хората какво винаги са искали да направят, повечето хора не са го направили. Това ми разбива сърцето.

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Запази една трета, изживей една трета, а една трета раздай.

Обичаме, не когато намерим съвършения човек, а когато се научим да виждаме съвършеното в несъвършения човек.

Не ми пука, ако хората ме смятат за глупачка. Не ме е страх от възприемането на никого за мен.

Истината е, че обичам да живея. И да бъда свободна. Ако не мога да имам тези неща, се чувствам като животно в клетка и предпочитам да не бъда в клетката. Предпочитам да съм мъртва. Толкова е просто. И не мисля, че е много необичайно.

Била съм безразсъдна, но не съм бунтовник без кауза.

Не се определям като красива, защото виждам много недостатъци. Хората имат наистина странно мнение. Те ми казват, че съм слаба, сякаш това трябва да ме радва.

Не мисля, че богатите хора в Холивуд някога са си мислили, че съм нормална, но аз съм отдадена на работата си и това е, което има значение.