Топлото време предразполага да ядем малко по-лека и диетична храна. Именно по този повод ви предлагаме изключително лесна рецепта за сьомга, с която ще блеснете пред близките си.
Необходими продукти:
- 1/2 чаша масло от рапица
- 1 глава среден лук, ситно нарязан
- 1 чаена лъжичка настъргана кора от лайм
- 2 супени лъжици сок от лайм
- 1 скилидка чесън, смляна
- 2 филета от сьомга (около 500 гр. всяко)
Начин на приготвяне:
- Загрейте тигана на средна температура.
- В купа смесете олиото, лука, кората и сока от лайм и чесъна.
- Поставете филето от сьомга с кожата надолу в тигана.
- Запечете го за 15-20 минути. Месото трябва да бъде крехко.
- 5 минути преди да дръпнете тигана намажете рибата със забъркана вече смес.
- Декорирайте в красива чиния и сте готови за сервиране.